1. El conseller ho ha dit en l’inici de les commemoracions del 50è aniversari de la Universitat Abat Oliba (UAO)


UAO{"name":"2023/10/10/10/23/df809ad9-ca63-4a9f-8864-9f7b3321ccee.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":203199}

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha destacat que “el punt just del sistema universitari de Catalunya és assegurar que és la suma de les dotze universitats, cadascuna amb la seva singularitat i la seva especificitat, conformin un sistema universitari potent, d’excel·lència, de projecció nacional i internacional”. El conseller ho ha dit durant l’acte institucional d’inici del curs acadèmic 2023-2024 a la Universitat Abat Oliba (UAO), que també ha estat l’inici de les commemoracions del 50è aniversari de la institució, que a la tarda han continuat amb la inauguració del nou edifici al campus de Bellesguard.

En el transcurs dels treballs de construcció del nou edifici s’han trobat uns murs medievals que corresponen a dependències de la residència que el rei Martí l'Humà va utilitzar entre els anys 1408 i 1410. Les restes trobades han sigut conservades i integrades en el nou jardí del Campus, on queden a la vista.

El conseller Nadal, en referència al nou espai d’aquesta universitat privada sense afany de lucre ha afirmat que “avui és un dia feliç on culmina en aquest edifici el passat històric més remot, el present de fa 50 anys quan començava a córrer aquest projecte universitari i ara un edifici que és l’aposta de futur de la institució” En aquest sentit, el conseller ha recalcat que “el que importa és que el que passa aquí dins té valor per la societat del coneixement i el progrés de la ciència. I el progrés de la ciència i els avenços del coneixement són en benefici de la ciutat, del país i del món”.

Per la seva banda, el rector de la UAO, Rafael Rodríguez-Ponga, ha comparat la troballa arqueològica amb una metàfora afirmant que“és un moment molt especial i de gran il·lusió per a la nostra universitat. El fet que la renovació del Campus hagi propiciat la troballa de les restes arqueològiques expressa una metàfora que ens defineix com a institució: som una universitat arrelada al territori i la història que, alhora, mira a la modernitat i el futur. Tot plegat, sempre al servei de la societat catalana, com ha estat durant cinquanta anys de presència a la ciutat de Barcelona”.