Empresa i Treball

emt

Catalunya busca posicionar-se en el mercat mexicà

query_builder   10 octubre 2023 14:55

event_note Nota de premsa

Catalunya busca posicionar-se en el mercat mexicà

  1. El Govern organitza per primera vegada el Buy Catalunya Mèxic que ha propiciat més de 370 entrevistes comercials amb empreses i entitats del sector turístic català
  2. L’any passat, la despesa mitjana i diària dels visitants mexicans va ser superior a la de la mitjana dels turistes estrangers


Catalunya vol posicionar-se com una de les destinacions preferents dels turistes mexicans, un mercat interessant per la despesa que fa, el seu potencial de creixement, per la seva desestacionalització i per la diversificació d’interessos que presenta. Per aquest motiu, avui ha tingut lloc, a Barcelona, l’acció Buy Catalunya Mèxic, una trobada comercial organitzada pel Govern per mitjà del Departament d’Empresa i Treball amb l’Agència Catalana de Turisme (ACT), on 23 operadors turístics mexicans s’han reunit amb 34 empreses i entitats del sector turístic català per conèixer la seva oferta i posteriorment comercialitzar-la.

És la primera vegada que Turisme de la Generalitat de Catalunya impulsa una acció d’aquestes característiques per facilitarla visita exclusiva d’operadors mexicans a la destinació catalana amb l’objectiu d’establir contactes comercials i, sobretot, per a que puguin conèixer in situ tots els atractius del nostre país. Els operadors mexicans que s’han desplaçat a Catalunya són els més importants del mercat.

Segons el director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer i Ferrer, “volem captar el mercat mexicà perquè té un gran potencial de creixement”. Actualment, només el 19,1% dels mexicans que visiten Espanya fan parada a Catalunya. Aquest percentatge està molt per sota de la mitjana d’altres mercats de llarga distància com ara els Estats Units o Canadà, on el 41,4% i el 39,2% respectivament dels visitants que arriben a l’Estat visiten Catalunya. “L’any passat es van desplaçar al nostre país 137.500 visitants mexicans, un 4% més respecte l’any 2019. Això ens indica que si posicionem bé la nostra destinació podem augmentar el flux d’aquest mercat” ha explicat Ferrer.

Durant la trobada s’han realitzat més de 370 entrevistes de negoci entre les empreses i entitats catalanes i els operadors turístics mexicans. Amb aquest esdeveniment, l’Agència Catalana de Turisme ofereix a les empreses catalanes la possibilitat de comercialitzar el seu producte a un nombre elevat d’operadors sense necessitat de desplaçar-se.

Un cop acabada la trobada comercial, els operadors turístics mexicans han iniciat un viatge de 5 dies per conèixer l’oferta catalana in situ. Els recorreguts s’han centrat en el turisme cultural, enogastronòmic i d’actiu-natura. L’objectiu és donar a conèixer les potencialitats de la destinació catalana a un visitant experimentat que cerca experiències més enllà de les grans ciutats. “Es busca un client interessat en conèixer a fons una destinació i tenir una experiència més local. Viatgers atrets per l’enogastronomia, la cultura i el contacte amb la natura” ha afirmat Ferrer.

Des de Turisme de la Generalitat s’està impulsant un nou model que fomenti les estades llargues a Catalunya perquè aposta per un turisme sostenible i responsable en els mercats de llarga distància. En aquest sentit, segons el director de l’ACT “el Grand Tour de Catalunya és un producte que s’adapta molt bé a aquest nou enfocament, ja que convida a fer una estada llarga i diversificada en el territori. Volem que els mexicans viatgin al nostre país però que coneguin el seu conjunt, no només una zona concreta”.

Catalunya ha pogut impulsar i organitzar un esdeveniment d’aquest tipus perquè disposa d’una oficina de promoció a Nord-amèrica, laqual porta temps fent contactes i relacions amb els principals operadors turístics.

Perfil del turisme mexicà

La despesa total dels mexicans l’any 2022 va ser de 251,3 milions d’euros, un 1,5% total de la despesa dels visitants estrangers a Catalunya. Destaca la seva despesa diària, 295,6 euros, molt per sobre dels 187,9 euros del turista mitjà que visitaCatalunya i la despesa mitjana per turista, 2.007,80 euros, també molt superior als 1.112 euros de mitjana dels turistes estrangers. Per tant, és un visitant que té una gran capacitat de despesa.

El turista mexicà que sol viatjar a l’estranger ho fa en família (40%) o parella (20%). Està interessat en conèixer ciutats, gaudir de la gastronomia i conèixer l’art i la cultura. Això fa que en molts casos s’allunyi dels circuits convencionals. S’allotja principalment en hotels i presenta una baixa estacionalitat ja que distribueix els viatges al llarg de l’any.

En aquest link podeu descarregar una declaració del director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer i Ferrer: https://we.tl/t-963glcEX4L


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter: @turismecat| @empresacat

Youtube: https://www.youtube.com/turismecat

2  

Imatges

Imatge de la trobada

Imatge de la trobada 768952

Imatge de la trobada

Imatge de la trobada 1847213

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia