Empresa i Treball

Jolt

La Generalitat aporta 1,5 milions d'euros a l'empresa de producció i comercialització d'hidrogen verd Jolt

query_builder   11 octubre 2023 12:15

event_note Nota de premsa

La Generalitat aporta 1,5 milions d'euros a l'empresa de producció i comercialització d'hidrogen verd Jolt

  1. La companyia ha rebut un préstec participatiu que es destinarà a l’acceleració del desenvolupament del projecte


El Govern ha tancat un acord amb Jolt per a la concessió d’un préstec participatiu per valor d’1,5 milions d’euros a través de la Línia de Projectes Extraordinaris. D’aquesta manera, Jolt es converteix en la segona companyia que s’incorpora a aquesta línia després d’IDEADED a finals del 2022. En l’operació hi han participat el Departament d’Empresa i Treball, a través d’Avançsa, i el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

Aquesta línia de préstecs respon a l’aposta del Govern de la Generalitat per projectes estratègics que treballen per fer realitat l’objectiu de la Unió Europea d’aconseguir la neutralitat climàtica el 2050.

Els químics Alberto Buzzi i el professor Julio Lloret han desenvolupat una tecnologia per als electrolitzadors amb que pretenen millorar la producció i l’eficiència de l’hidrogen verd, fruit de la seva recerca a l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ). Al 2022 van fer el salt empresarial i van fundar la companyia junt amb l’enginyer químic Alberto Vilavella que exerceix de director d’operacions i en Leon Rizzi qui dirigeix l’aventura empresarial i és el qui aporta l’experiència en lideratge de producció i direcció d’operacions en laboratoris com Grifols i Bofill.

Jolt, referent en el sector de l’hidrogen verd a Catalunya

La proposta de Jolt és la de produir un catalític de forma industrial que ha de permetre millorar l’eficiència i durabilitat dels elèctrodes utilitzats per generar hidrogen a partir de l’electròlisi de l’aigua. La tecnologia actual de Jolt permet una eficiència en la conversió d’aigua en hidrogen del 55-60%, que pot arribar fins al 80%, i una durabilitat de deu anys de vida útil com a mínim enfront dels actuals, que tenen una vida útil de 3-4 anys. Unes millores que permetran fer passos endavant en la transició energètica per aconseguir una alternativa real als combustibles fòssils, sempre que s’aconsegueixi reduir els costos en la producció, en el subministrament energètic, en l’emmagatzematge i en el transport.

L’acord amb Avançsa

El suport d’Avançsa permetrà a Jolt posar en marxa la fàbrica de l’Hospitalet i iniciar un procés de contractació de vint-i-cinc persones que desenvoluparan tasques de laboratori, de producció i de comercialització. Aquesta està prevista que sigui la primera planta i està dissenyada per ser una “fàbrica pilot” que automatitzi el procés de fabricació i que s’iniciï la producció a escala.

En el marc d’aquesta operació, Jolt tanca la ronda de finançament per un import de 6 milions d’euros en que han participat inversors institucionals com Climentum Capital, Ship2B Ventures i Axon Parteners Group.

Amb aquesta col·laboració, Avançsa referma un cop més la seva voluntat de continuar impulsant projectes que generin un ecosistema ampli i estable d’empreses tecnològiques basades en la innovació, la sostenibilitat i l’energia verda.


Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia