Interior

Foto

El conseller Elena aposta per donar resposta al canvi climàtic també des de la seguretat i les emergències

query_builder   11 octubre 2023 13:28

event_note Nota de premsa

El conseller Elena aposta per donar resposta al canvi climàtic també des de la seguretat i les emergències

  1. Elena presideix l’obertura de l’any acadèmic 2023-2024 de l’ISPC, centrat en l’impacte de la crisi climàtica en la seguretat

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, acompanyat de la directora de l’ISPC, Marta Roca, ha presidit aquest matí l'obertura de l’any acadèmic 2023-2024 de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Aquest curs 2023-2024 vol posar en relleu l'impacte global de la crisi climàtica en la seguretat i proporcionar eines als cossos de seguretat per a una resposta efectiva als riscos actuals, tant des de l’àmbit formatiu, operatiu com tecnològic.

Durant el seu discurs, el conseller Elena ha explicat que el Govern té “la voluntat de construir un ISPC potent i solvent, treballant al servei de la seguretat i les emergències d’una societat molt canviant, i a la formació de la seva gent”. Elena ha destacat que "el canvi climàtic afecta de manera especial en l’àmbit de les emergències, en la sequera o els incendis forestals, amb èpoques d'incendis cada vegada més llargues".

A més, “a causa també del canvi climàtic, la ciutadania fuig d’un lloc a un altre, arribant a noves societats d’acollida”. “Això genera tensions i necessitats de gestionar la convivència”, ha afegit el conseller. Finalment, el conseller ha manifestat que “cal fer uns cossos de seguretat i emergències que estiguin a l'altura dels reptes que tenen, amb recursos més tecnificats, fomentant la diversitat i incorporant excel·lència”.

En el decurs de l’acte, que ha començat amb una ofrena floral, en memòria dels companys de servei, s’han lliurat 16 distincions honorífiques de l’ISPC en reconeixement de persones i entitats que en la seva trajectòria professional han mostrat una dedicació especial i han destacat per les seves tasques de formació, estudi o recerca científica en l’àmbit de la seguretat, amb una repercussió singular en les activitats desenvolupades per l’ISPC.

La cap del programa “Diplomàcia Climàtica i Seguretat” a la consultora internacional Adelphi, Janani Vivekananda, ha estat l’encarregada de pronunciar la conferència inaugural amb el títol Seguretat i Emergència Climàtica.

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya dona resposta formativa a tots els cossos del sistema i ho fa a través de la formació bàsica per a l’accés als cossos, la vinculada a la promoció i a les especialitzacions i la formació contínua. L’Institut també impulsa la recerca i la innovació en l’àmbit de la seguretat, i imparteix estudis universitaris com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona.

En aquest sentit, a l’ISPC es treballen i s’articulen tot un seguit d’activitats formatives en els àmbits de la igualtat efectiva entre dones i homes, la protecció i la sensibilització en el tracte de diversos col·lectius vulnerables, la mediació i la sensibilització dels cossos de seguretat davant la pluralitat de la societat catalana.

*Adjuntem dossier de premsa

1  

Imatges

Foto

Foto 164111

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 210549

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia