Recerca i Universitats

Uvic

El secretari general de Recerca i Universitats destaca el paper de la Universitat de Vic com a factor de cohesió territorial

query_builder   11 octubre 2023 16:00

event_note Nota de premsa

El secretari general de Recerca i Universitats destaca el paper de la Universitat de Vic com a factor de cohesió territorial

  1. Ho ha dit aquest matí en la inauguració del curs acadèmic 2023-2024 a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)


Uvic{"name":"2023/10/11/15/13/ee740e1c-38d8-40b8-9158-4352cf3dc884.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":303043}

El secretari general del departament de Recerca i Universitats, Joaquim Nin i Borredà, ha destacat aquest matí la rellevància d’universitats com la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) per a la cohesió territorial i com força tractora de la Catalunya Central. Així, ha recalcat que “l’existència de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya ha comportat una dinamització important de la investigació, ha estat i continua sent el millor instrument de cohesió territorial i ha esdevingut el motor de desenvolupament econòmic mitjançant la recerca i la innovació en totes les comarques on exerceix el seu àmbit d’influència”.

El secretari general ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la inauguració del curs acadèmic 2023-2024 a la Universitat de Vic-universitat central de Catalunya (UVic-UCC). En la seva intervenció, Nin ha expressat la voluntat del Govern de continuar donant suport a la universitat. “La UVic-UCC és un exemple d’universitat amb iniciativa i personalitat, idees d'èxit, rigorosa i útil, i que justifica amb indicadors contrastables l’aposta per la continuïtat i millora d’un marc estable de relacions amb el Govern” ha afirmat el secretari general.

En aquest mateix sentit, Nin ha afegit que Govern i universitat “hem fet molt de camí i ara, davant nous reptes com són el desplegament de la Llei de la Ciència i de l’aplicació de la nova LOSU seguirem caminant per mantenir la història d’èxit d’aquesta universitat”.

Per la seva banda, el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, ha destacat en la seva intervenció el fet que aquest any la Comissió Europea ha atorgat al consorci UP University, del qual forma part la UVic-UCC, el segell d’excel·lència, així com el bon posicionament als rànquings universitaris mundials. Pel que fa a la projecció externa, el rector ha dit que “la reputació és crítica per poder assolir acords, convenis, contractes o projectes de tota mena. Per aquesta raó, és essencial treballar plegats, les quatre fundacions i els centres adscrits que formen la UVic-UCC”.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia