Per primer cop, el DAR concedeix un accèssit al finalista, Enric Rosell, cansalader-xarcuter de l’Ordal
Els guardons es lliuraran en el decurs de la quarta edició del Fòrum Agroalimentari Tàstum, el 2011
El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha concedit el Premi al millor jove artesà alimentari innovador en la seva convocatòria de l’any 2010 al senyor Hèctor Galizia Llobet, pastisser de Terrassa, segons la decisió presa per la Comissió d'Artesania Alimentària Catalana, reunida ahir, dia 3 de novembre. En aquesta convocatòria, per primer cop, també es concedeix un accèssit al finalista, que ha estat Enric Rosell Gili, cansalader-xarcuter de l’Ordal
El DAR va crear el Premi al millor jove artesà alimentari innovador amb la finalitat de fomentar les actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguessin pautes per a millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya, i guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. Aquesta setena convocatòria pública del Premi té una dotació pressupostària de 6000 euros, 4000 per al premiat i 2000 per al finalista.
Val a dir que Hèctor Galizia Llobet té una excel·lent trajectòria professional, i ha creat un negoci familiar de pastisseria en el que treballa creant, adaptant i recuperant diferents elaboracions de pastisseria especialment les vinculades al món de la neula.
En el cas d’Enric Rosell Gili, cal destacar el seu objectiu prioritari que és recuperar receptes antigues d’embotits utilitzant la màxima qualitat de les carns emprades i dels ingredients i la mínima quantitat d’additius possibles, concretament, ha fet un treball important amb la botifarra catalana sense additius sintètics.
Els guardons es lliuraran en el decurs de la quarta edició del Fòrum Agroalimentari Tàstum, que organitza el DAR .