Bombers

Equip excarceració

Entre el 16 i el 21 d'octubre, a Puerto del Carmen, Lanzarote

Un equip dels Bombers de la Generalitat participa al World Rescue Challenge (WRC), que aquest any se celebra a Lanzarote

query_builder   16 octubre 2023 12:59

event_note Nota de premsa

Entre el 16 i el 21 d'octubre, a Puerto del Carmen, Lanzarote

Un equip dels Bombers de la Generalitat participa al World Rescue Challenge (WRC), que aquest any se celebra a Lanzarote

  1. Al Mundial d’excarceració d’enguany hi participen 35 equips de bombers d’arreu del món
  2. L’equip dels Bombers de la Generalitat, del parc de Sabadell, va quedar primer classificat en el XVII Encuentro de Rescate en Accidentes de Tráfico de Sevilla, i al XVIII Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit, que es va fer a l’ISPC
  3. Els Bombers de la Generalitat participen també, amb un equip, al World Rescue Trauma Challenge


Lanzarote acull, aquesta setmana, entre els dies 16 i 21 d’octubre, una nova edició del campionat mundial d’excarceració, el World Rescue Challenge (WRC).

L’equip dels Bombers de la Generalitat, format bàsicament per bombers provinents del parc de Sabadell, va accedir-hi directament en guanyar, el passat mes de juny, el XVII Encuentro de Rescate en Accidentes de Tráfico (organitzat per APRAT), que es va celebrar a Sevilla. Anteriorment, al mes d’abril, també es va classificar en primera posició en el XVIII Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat que va tenir lloc a les instal·lacions de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). L’equip, integrat per sis bombers, està format per Edgar Farran, com a comandament, Marià Aparici i Arnau Marimon, com a sanitaris, i Gerard Pairó, Marc Prat i Jordi Puyol com a equip tècnic

L'equip dels Bombers de la Generalitat a un dels entrenaments
L'equip dels Bombers de la Generalitat a un dels entrenaments
{"name":"2023/10/16/12/50/d577cfbe-7e92-44db-862c-85278ff015ec.jpg","author":"Àrea d'informació i Comunicació","type":"0","location":"0","weight":325662}


En el certamen d’aquest any, els 35 equips de bombers d’arreu del món que participen en el WRC hauran de realitzar tres maniobres, en escenaris d’accidents de trànsit, totes tres en un temps màxim de 25 minuts per completar el rescat segur i efectius de les víctimes.

Al WRC les maniobres d’extracció dels escenaris es classifiquen en tres nivells segons la complexitat dels vehicles implicats, la complexitat de l’escenari i el nombre i la gravetat de les lesions dels pacients:

Nivell 1: complexitat bàsica, amb un escenari normalment amb un vehicle implicat i amb una o dues persones atrapades.

Nivell 2: complexitat moderada, amb escenaris que poden implicar més d’un vehicle o un vehicle de passatges més gran o complex, i amb dues o tres persones atrapades amb lesions més variades i greus.

Nivell 3: alta complexitat, és el nivell més desafiant que implica escenaris amb múltiples vehicles de tipus diferents, vehicles pesants o orientats de manera inusual. Hi haurà dues o tres persones que s’hauran d’excarcerar amb lesions greus i complexes.

Com la resta de trobades i concursos relacionats amb el rescat de víctimes en accidents de trànsit, el WRC, tot i el seu format competitiu, també té per objectiu principal la formació i l’intercanvi de coneixements, promovent la trobada d’equips de professionals en el rescat de víctimes d’accidents de trànsit. Els equips comparteixen experiències, tècniques, noves tecnologies i protocols d’actuació i proven i milloren les seves habilitats en una sèrie d’escenaris que reflecteixen les possibilitats del món real.

Els equips de rescat en accidents de trànsit dels Bombers de la Generalitat tenenuna àmplia trajectòria en competicions en l’àmbit estatal i internacional. Com a fites més destacades, l’any 2011 l'equip de Granollers va quedar tercer classificat al World Rescue Challenge celebrat a Nova Zelandaiel 2012el mateix equip aconseguia la segona posició a Londres. El 2016, a Curitiba (Brasil), l’equip de bombers del parc de Terrassa aconseguia la tercera posició i el 2019, a La Rochelle (França), l’equip de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord quedava en quart lloc de la classificació general.

L’equip de Bombers de la Generalitat compta amb la col·laboració de l'ISPCi deDesguaces La Cabaña, que aporten els vehicles amb què es fan les pràctiques i els entrenaments de cara al Mundial, i l’empresa Weber, que facilita les eines de treball necessàries en una excarceració de víctimes d’accident de trànsit.

Horari de participació al WRC (hora local)

L’equip dels Bombers de la Generalitat realitzarà les 3 maniobres el dia 19 a les 08.45 hores, el dia 20 a les 11.30 hores i efectuarà la seva darrera maniobra dissabte 21 a les 14.45 hores.

Es podran seguir en directe, totes les maniobres, en aquest enllaç del canal youtube https://wrc2023.es/livestream/

World Rescue Trauma Challenge (hora local)

Bombers de la Generalitat hi participen amb un equip format pel caporal Dani Morales i el sanitari del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) Mon Moreno. Els equips tindran deu minuts per realitzar una maniobra de trauma on hauran de desenvolupar procediments per observar, coordinar, avaluar, decidir i, finalment, atendre les víctimes amb lesions que amenacen la vida. L'objectiu principal del certamen és millorar les habilitats dels professionals en el rescat, seguretat i salut en el maneig d’una patologia traumàtica.

Horari de participació

Cada equip haurà de realitzar dues maniobres, una d’estàndard i una altra de complexa. L’equip dels Bombers de la Generalitat farà la maniobra estàndard el dia 19 a les 10 hores i la complexa divendres 20 a les 17.30 hores.

Es podran seguir en directe, totes les maniobres, en aquest enllaç del canal youtube https://wrc2023.es/livestream/

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa: mundial excarceració Lanzarote

Nota de premsa: mundial excarceració Lanzarote
PDF | 226839

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia