Salut

Un usuari vacunant-se de grip i COVID al CAP Santa Clara de Girona.

S'inicia la vacunació conjunta contra la grip i la COVID per a tots els grups de risc de la Regió Sanitària Girona

query_builder   16 octubre 2023 13:19

event_note Nota de premsa

S'inicia la vacunació conjunta contra la grip i la COVID per a tots els grups de risc de la Regió Sanitària Girona

  1. La regió comptarà amb un punt de vacunació poblacional al CUAP Güell de Girona
  2. Ja hi ha més de 6.300 cites de vacunació reservades arreu de la regió per aquesta primera setmana

La Regió Sanitària Girona ha començat avui la vacunació simultània contra la grip i la COVID-19 a tots els grups de risc. Aquesta segona fase de la campanya inclou les persones de 60 anys i més, les persones amb condicions de risc (entre elles els problemes de salut crònics i l’obesitat), les dones embarassades, les persones amb immunosupressió, o els professionals sanitaris i sociosanitaris i altres serveis essencials i crítics. A més, aquest any s’inclou la recomanació de vacunació antigripal per al col·lectiu de persones fumadores i, per primera vegada i com a principal novetat, s’introdueix la vacunació sistemàtica contra la grip també per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat.

La vacunació es pot realitzar al corresponent CAP de referència amb cita prèvia o bé al punt de vacunació poblacional (PVP) que s’ha habilitat al CUAP Güell de Girona amb l’objectiu de facilitar encara més la vacunació. Aquest estarà obert a tota la ciutadania independentment de l’àrea bàsica de salut de referència. El PVP obrirà a partir del dimecres 18 d’octubre i vacunarà inicialment els dimecres de 10 a 12 del matí i els dijous de 4 a 6 de la tarda. En el torn del dijous es farà també vacunació sense cita i l’horari s’anirà ajustant segons evolucioni el volum de demanda.

Demanar cita prèvia

A l’hora de demanar cita la persona podrà triar entre el seu CAP o el PVP del CUAP Güell. La citació serà pels mateixos canals: a través de La Meva Salut, preferentment, a l’apartat de ‘Cites’, clicant a ‘Cites i consultes d'atenció primària’ i triant l’opció ‘Vacunació’. La cita prèvia també es pot demanar al web de programació citasalut.gencat.cat o bé directament al CAP. Per aquesta setmana, entre el 16 i el 20 d’octubre, ja hi ha més de 6.300 cites donades arreu de la regió.

Des del 26 de setembre, Salut va iniciar la campanya tradicional de vacunació de tardor (temporada 2023-24) amb la vacunació conjunta contra la grip i la COVID-19 per a la població més vulnerable: les persones que viuen a residències de gent gran, les que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades. Com s’ha fet en els darrers anys, unes setmanes després s’ha ampliat a la resta dels col·lectius.

A la Regió Sanitària de Girona es repartiran en el marc de la campanya de vacunació un total de 164.165 dosis de vacunes antigripals entre els centres de salut que les han d’administrar, una quantitat superior a la campanya passada ja que aquest any s’han ampliat els col·lectius destinataris.

3  

Imatges

Un usuari vacunant-se de grip i COVID al CAP Santa Clara de Girona.

Un usuari vacunant-se de grip i COVID al CAP Santa Clara de Girona. 1492620

Un usuari vacunant-se de la grip al CAP Santa Clara de Girona.

Un usuari vacunant-se de la grip al CAP Santa Clara de Girona. 859184

Una usuària vacunant-se de grip i COVID al CAP Santa Clara de Girona.

Una usuària vacunant-se de grip i COVID al CAP Santa Clara de Girona. 639451

Salut pública
Sistema de salut
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia