Delegació a Girona

Reunió de la delegada del Govern amb l'alcalde de Portbou

La delegada del Govern a Girona es reuneix amb l'alcalde de Portbou per abordar temes relacionats amb la salut i la seguretat

query_builder   23 octubre 2023 12:00

event_note Nota de premsa

La delegada del Govern a Girona es reuneix amb l'alcalde de Portbou per abordar temes relacionats amb la salut i la seguretat

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, s’ha reunit amb l’alcalde de Portbou, Gael Rodríguez, i el 3r tinent d’alcalde, Francisco Ábalos, per donar resposta a qüestions relacionades amb els àmbits de la salut i la seguretat al municipi.

A la trobada també hi han participat la directora dels Serveis Territorials d’Administració Local, Maria Josep Porta; el director dels Serveis Territorials de Salut, Miquel Carreras; i l'intendent del Cos de Mossos d'Esquadra a Girona, Xavier Domènech.

Pel que fa a salut, a la reunió s’ha explicat que es treballa per donar resposta a tot el territori d’una forma equitativa, malgrat les dificultats per la manca de professionals sanitaris.

Portbou està integrat a l’ABS de Llançà i té 906 habitants inscrits al Registre Central d’Assegurats (73 menors de 14 anys i 833 adults).

Actualment, el dispositiu assistencial del municipi preveu 200 visites de personal d’infermeria a la setmana i 70 de personal mèdic. A banda de Medicina General i Infermeria també hi ha servei de pediatria i infermeria pediàtrica i extraccions.

Quant a seguretat, el Cos de Mossos d’Esquadra la consideren una localitat segura.

Les dades delinqüencials de Portbou no són preocupants en comparació amb altres municipis i l’últim any els fets delictius s’han reduït gairebé un 10%.

De totes maneres, els Mossos d’Esquadra duran a terme un pla de xoc per incrementar la presència policial uniformada a la zona de Portbou per mirar de contenir la sensació d’inseguretat de la ciutadania.

Durant la trobada també s’ha parlat d’un projecte a llarg termini per reorganitzar el patrullatge als municipis que es cobreixen.

1  

Imatges

Reunió de la delegada del Govern amb l'alcalde de Portbou

Reunió de la delegada del Govern amb l'alcalde de Portbou 1466276

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia