1. Victòria Girona ho ha dit aquest matí en la inauguració del curs acadèmic 2023-2024 a la Universitat Pompeu Fabra (UPF)


Inauguració curs UPF{"name":"2023/10/16/15/42/205954cd-e098-4c09-a3e4-43e485635723.jpg","author":"UPF","type":"0","location":"0","weight":1286453}

La directora general d’Universitats, Victòria Girona Brumós, ha afirmat que “cal considerar els recursos abocats al sistema universitari i de recerca com una inversió i no una despesa, pels efectes multiplicadors que tenen en la captació de recursos competitius”. La directora ho ha dit aquest matí en el transcurs de la inauguració del curs acadèmic 2023-2024 a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

En la seva intervenció, Girona ha felicitat la UPF per la seva contribució a la millora del sistema universitari i de recerca de Catalunya i ha subratllat “l’excel·lència del sistema català de recerca i universitats, un sistema de prestigi i reconeixement internacionals”. En aquesta línia, la directora general d’Universitat ha destacat la voluntat del Govern de continuar treballant en el desplegament de la Llei de la ciència i ha posat com exemple d’aquesta aposta per la recerca i la innovació el reforçament de la Direcció General de Transferència del Departament per “ajudar a completar el cicle virtuós de la recerca, la innovació i la transferència”.

Pel que fa a futures inversions del Govern, Victòria Girona ha destacat que “volem incrementar el finançament del Pla d’Infraestructures Universitàries i treballem en un nou pla que permeti a les universitats una millor planificació de les inversions que calen als campus”.

Respecte a les polítiques de professorat, Girona ha avançat que “el gran repte de la universitat els anys vinents consisteix en retenir el talent i garantir el relleu generacional” i, per aquesta raó, ha explicat que el Departament hi contribueix amb el Pla de xoc a favor del relleu generacional i contra la precarització del professorat universitari i amb la pròxima renovació del Pla Serra Húnter per a la contractació de personal docent i investigador altament qualificat i amb mèrits homologables als dels estàndards internacionals.

Per la seva banda, la rectora de la UPF, Laia de Nadal, ha destacat en la seva intervenció que el curs 2023-2024 ha de fer possible i ha de fer visible que, com a universitat, fem un pas cap endavant. La UPF, que ha destacat des del primer dia pel seu esperit pioner i transformador, ha de demostrar novament que no es conforma i no es deixa guiar per les inèrcies i l'anar fent.