Joventut

Segell de bones pràctiques PAAC

La convocatòria Art Jove Creació, distingida amb el segell de bones pràctiques de la PAAC

query_builder   21 octubre 2023 08:03

event_note Nota de premsa

La convocatòria Art Jove Creació, distingida amb el segell de bones pràctiques de la PAAC

La Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya reconeix aquesta convocatòria de la Sala d’Art Jove pel seu suport als joves

La convocatòria Art Jove Creació que impulsa la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya —gestionada per l’Agència Catalana de la Joventut— ha estat distingida amb el segell de bones pràctiques que atorga anualment la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya (PAAC).

Amb aquest reconeixement, l’agrupació d’artistes catalans reconeix la Sala d’Art Jove pel suport i acompanyament que fan als joves seleccionats en la seva convocatòria anual de creació.

Els premis Art Jove Creació trien cada any fins a 18 projectes d’artistes d’entre 18 i 30 anys, que poden presentar-se de manera individual o en col·lectius de fins a cinc persones. Les propostes estan vinculades a aspectes de la creació artística com poden ser la producció, la investigació, l’edició, l’educació o la intervenció en el territori, sempre plantejats des d’una perspectiva crítica i contemporània.

Quant al premi, els seleccionats reben 1.500 euros per desenvolupar la seva proposta (27.000 euros pel total dels 18 projectes). A més dels recursos econòmics per produir i exposar els seus projectes en el marc de la programació de la Sala d’Art Jove, la convocatòria també assessora i forma els joves en el seu procés creatiu abans de presentar les seves obres. Aquests són alguns dels aspectes valorats per la PAAC, ja que “compleixen amb les bones pràctiques en matèria de condicions laborals i asseguren el treball digne de l’artista”.

Aquest segell de qualitat s’afegeix a d’altres reconeixements que ha rebut la Sala d’Art Jove, com són el Premi ACCA de la Crítica d’Art 2009 i el Premi Ciutat de Barcelona 2012, en la modalitat d’Arts Visuals de l’Ajuntament de Barcelona.

Oberta la convocatòria Art Jove 2024

La convocatòria Art Jove 2024 de la Sala és oberta fins el proper 30 d’octubre. Hi poden participar joves de 18 a 30 anys que presentin el seu projecte tot detallant la metodologia de treball, les necessitats tècniques i la documentació gràfica i textual.

La comissió de selecció de la convocatòria està formada per Paula Artés, Rasmus Nilausen, Caro Novella i pli-é collective (com a equip gestor de la Sala d’Art Jove). Entre els criteris de valoració hi ha l’interès artístic, la capacitat crítica o la viabilitat de la proposta en relació a les necessitats tècniques.

1  

Imatges

Exposició a la Sala d'Art Jove

Exposició a la Sala d'Art Jove 566360

Cultura
Infància i joventut
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia