Centre Estudis Opinió

Enquesta sobre generacions i participació

El CEO publica els resultats de l'Enquesta sobre generacions i participació

query_builder   19 octubre 2023 11:12

event_note Nota de premsa

El CEO publica els resultats de l'Enquesta sobre generacions i participació

Avui, dijous 19 d’octubre, el director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Jordi Muñoz, ha presentat en roda de premsa les dades corresponents a l’Enquesta sobre generacions i participació.

El CEO ha impulsat l’enquesta amb la voluntat de conèixer com es produeix la participació ciutadana, quines desigualtats hi estan associades, com canvien les formes de mobilització i participació entre generacions i quines són les actituds de suport i afecció envers el sistema i les institucions. Aquesta enquesta continua la sèrie històrica de l’Enquesta de participació i política que havia impulsat l’Observatori Català de la Joventut de l’Agència Catalana de la Joventut els anys 2005, 2011 i 2017, i des del 2011 amb la participació de l’actual Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques. S’ha mantingut una bona part del qüestionari per facilitar la comparació. Tanmateix, cal tenir en compte els canvis en el mostreig i el mode d’administració.

Aquesta enquesta s’ha realitzat amb la metodologia d’enquesta autoadministrada (push-to-web+paper) a una mostra probabilística i nominal de la població de 16 i més anys resident a Catalunya que ha rebut una o diverses cartes al seu domicili d’empadronament amb un enllaç per respondre l’enquesta, o bé, un qüestionari en paper per aquelles persones que no havien respost en línia. La mostra final per a aquest estudi ha estat de 6.520 persones, 4.691 de les quals van respondre en línia (un 72,1%) i les 1.800 restants, en paper (un 27,7%) i les 17 restants van requerir assistència telefònica (un 0,3%).

El treball de camp de l’enquesta es va realitzar entre el 2 de maig i el 29 de juliol de 2023.

L’enquesta no inclou preguntes sobre intenció de vot o valoració de líders polítics.

El dossier de premsa recull els resultats principals de l’enquesta. Totes les dades, les taules estadístiques, les microdades, així com el qüestionari amb les preguntes literals estan disponibles a ceo.gencat.cat.

1  

Fitxers adjunts

Enquesta sobre generacions i participació. 2023

Enquesta sobre generacions i participació. 2023
PDF | 9550598

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia