Cultura

Foto

El programa de cinema infantil en català CINC reprèn l'activitat amb 160 projeccions

query_builder   19 octubre 2023 10:00

event_note Nota de premsa

El programa de cinema infantil en català CINC reprèn l'activitat amb 160 projeccions

El CINC, el programa de Cinema Infantil en Català que impulsa la Secretaria de Política Lingüística (SPL) amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i d’ajuntaments i consells comarcals, s’ha reactivat durant aquest mes d’octubre amb la programació de 160 projeccions a 26 localitats de Catalunya i 2 de la Franja d’Aragó. Els films amb més sessions són Super Mario Bros.: La pel·lícula, Mòmies i Ninja Turtles: Caos Mutant. 

Política Lingüística impulsa el CINC amb una programació de reestrena, a preus reduïts i àmplia distribució territorial per estendre l’oferta i el consum de cinema en català. Totes les pel·lícules del CINC s’han doblat amb el suport de la SPL. 

Durant aquesta tardor i fins a mitjans del mes de gener, el programa arribarà a les localitats següents: Agramunt, Alpicat, Amposta, Badalona, Balaguer, Bellpuig, Blanes, Castell-Platja d’Aro, Figueres, Girona, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Mequinensa, Mollerussa, Montblanc, Olot, Premià de Mar, Ripoll, Roquetes, Roses, Sant Celoni, la Seu d'Urgell, Tamarit de Llitera, Tarragona, Tàrrega, Valls, el Vendrell i Vila seca. 

De gener a agost de 2023, 14.106 espectadors van assistir a les sessions del CINC, que va comptar amb 180 projeccions a 28 municipis de Catalunya i 2 de la Franja de d’Aragó. Les pel·lícules més programades van ser El gat amb botes: L’últim desig, Hopper: El pollet llebre i DC Lliga de Supermascotes

Els exhibidors que vulguin incorporar-s’hi, ho poden fer durant tot l’any, posant-se en contacte amb la SPL, que coordina el programa, n’elabora el material de promoció i en fa la difusió al portal Cinema en català i a les xarxes socials de la SPL i del CPNL.  

Per a més informació, us podeu adreçar a la bústia de contacte cinema.dgpl@gencat.cat


Clip del CINC: https://www.youtube.com/watch?v=11719C-vQLg

Pàgina del CINC: https://www.gencat.cat/llengua/cinema/cinc.html


Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia