1. Es tracta d’un complex de desenvolupament de vehicles centrat enserveis d’enginyeria, certificació i assaig en pistes de prova posat en marxa mitjançant la col·laboració de l’empresa xinesa Ling Long tires i Applus+ IDIADA
  2. El recinte, que ja es troba plenament operatiu, ocupa més de 150 hectàrees entre pistes de proves i tallers i treballa diàriament amb prop de 100 vehicles de mitjana

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha inaugurat aquest dimecres el centre de simulació de prototips de vehicles i pistes de proves de l’empresa catalana IDIADA a la ciutat xinesa de Zhaoyuan. Anomenat IDIADA China Proving Ground, es tracta d’unes instal·lacions similars al centre de proves que la companyia té ubicat a Catalunya on s’avaluen diàriament prop de 100 vehicles.

Des d’aquest complex, IDIADA ofereix serveis d’enginyeria, certificació i assaig en pistes de prova a la indústria de l’automòbil que opera a la Xina, tant per a fabricants locals com d’altres internacionals. El complex consta de 18 pistes de prova de primera classe i 84 tallers totalment equipats, en una superfície total de 150 hectàrees. La companyia catalana impulsa aquest projecte de la mà de LingLong Tires, un dels principals fabricants de pneumàtics de la Xina, que també disposa d’una base d’assaig i desenvolupament a les pistes de IDIADA al Baix Penedès.

Per al titular d’Empresa i Treball, “IDIADA és una de les companyies referents en l’àmbit de l’enginyeria no només a Catalunya, sinó a escala internacional, i avui ho posem de manifest en aquest centre de simulació en què despleguen les darreres innovacions tecnològiques en un sector tan fonamental com és el de l’automoció”. Segons Torrent, “el rol d’IDIADA a la Xina és un clar exemple de col·laboració entre aquest país i Catalunya en una indústria clau per a ambdós territoris”.

Segons el director de l’empresa catalana a la regió de l’Àsia-Pacífic, Alexandre Català, IDIADA està “posicionada com una empresa de referència en el sector per la qualitat de les instal·lacions que operem i els serveis que oferim”. “Entre altres tecnologies, oferim serveis híbrids entre la simulació i l’assaig utilitzant un Driving Simulator d’última generació”, ha apuntat Català en referència a la tecnologia de simulació de conducció que es fa servir a la pista de proves del complex per avaluar el rendiment dels prototips de vehicles en diversitat de circumstàncies. IDIADA va llançar aquest centre de simulació l’any 2021, però que no havia estat plenament operatiu inicialment a conseqüència de la pandèmia.

Viatge institucional per estrènyer les relacions comercials amb la Xina

Acompanyat pel director general d’Indústria, Oriol Alcoba i Malaspina, i la directora d’ACCIÓ a Hong Kong i Xangai, Madrona Marcet, el conseller d’Empresa i Treball encapçala fins divendres un viatge institucional a la Xina amb l’objectiu de promocionar les oportunitats de negoci que presenta Catalunya, captar nous projectes d’inversió estrangera i estrènyer les relacions comercials entre ambdós territoris.

La missió, que va començar la setmana passada a Hong Kong, ha continuat a la Xina continental, amb visites i reunions a les àrees de Shenzen, Wuhu, Xangai i Yantai. El viatge institucional ha estat organitzat per l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- a Hong Kong i ha comptat amb el suport del Consolat General de la Xina a Barcelona.

L’agenda del viatge institucional ha contemplat, entre d’altres, diverses reunions de treball amb autoritats institucionals locals i amb empreses xineses com ara Chery, Jinqingron Garment i Wanhua, així com trobades amb companyies d’àmbits tecnològics, a banda d’aquest acte amb representants de la catalana IDIADA.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ

1  

Imatges

El conseller Torrent i el director general d'Indústria a la seu d'IDIADA a la Xina, amb representants del projecte.

El conseller Torrent i el director general d'Indústria a la seu d'IDIADA a la Xina, amb representants del projecte. 4105785