1. El grup empresarial, especialitzat en solucions tecnològiques, ho ha donat a conèixer aquest divendres durant una reunió de treball amb el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos
  2. Per identificar les oportunitats que ofereixen els fons europeus, GPAINNOVA ha comptat amb el suport de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ
  3. Fundat a Barcelona el 2013, el grup GPAINNOVA té també seus als Estats Units i la Xina, una plantilla global de més de 180 professionals i una facturació de 26 milions d’euros


GPAINNOVA, grup especialitzat en solucions tecnològiques, ha captat 3,7 milions d’euros dels fons Next Generation. En concret, la companyia destinarà els ajuts a nou projectes diferents centrats en la intel·ligència artificial (IA), la digitalització industrial, i en el desenvolupament de tecnologia sostenible i amb impacte industrial.

Per identificar les oportunitats que ofereixen els fons europeus, GPAINNOVA ha comptat amb el suport del Govern per mitjà de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. Aquesta unitat ofereix assessorament gratuït i acompanyament a les empreses catalanes en el procés de participació en les convocatòries de fons europeus.

Ho han anunciat aquest dijous Pau Sarsanedas, CEO i cofundador de GPAINNOVA; Jaume Sallés, gerent del grup tecnològic, i el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, després de mantenir una reunió de treball a les instal·lacions de la companyia i conèixer els projectes en què estan treballant. Aquests 3,7 milions d’euros representaran el 66% del pressupost total que el grup destinarà a l’R+D fins al 2025, un total de 5,5 milions d’euros, durant aquest període.

Castellanos ha subratllat “l’ambició i la capacitat de GPAINNOVA d’innovar en àmbits estratègics com la sostenibilitat, la digitalització de la indústria i la intel·ligència artificial aprofitant les grans palanques que suposen ens fons Next Generation”. “GPAINNOVA exemplifica el tipus de projectes tractors d’empreses catalanes que estan aconseguint fons competitius dels Next Generation: tenim la capacitat i l’oportunitat de fer més resilient, sostenible i digital el nostre teixit productiu i adaptar-lo als reptes de la societat a escala global”, ha destacat. En aquest sentit, Castellanos ha subratllat “l’objectiu del Govern de garantir l’accés del màxim nombre d’empreses catalanes als fons Next Generation” i ha apuntat que “més del 22% d’empreses catalanes que han accedit a aquests ajuts ho han fet amb el suport de l’oficina Next Generation d’ACCIÓ”.

Per la seva banda, Annaïs Pascual, responsable del departament d’Innovació i Ajudes de GPAINNOVA, ha destacat que “fa dos anys, i continuant amb la visió de Pau Sarsanedas, la companyia va fer una aposta important, creant internament un departament de cerca d’ajudes a l’R+D que donés suport i fes créixer, a partir de l’open innovation, les línies estratègiques d’innovació lligades a les diverses empreses del grup”. Al seu torn, Sallés ha subratllat la necessitat actual de cooperar amb altres companyies, centres de recerca i universitats, “per trobar solucions eficients als reptes tecnològics industrials i ambientals més disruptius, aportant-hi el nostre know-how”. Finalment, Sarsanedas ha apuntat, en una videoconferència des de Nagoya (Japó), els plans de futur del grup empresarial: “Volem consolidar-nos com a un grup estratègic d’innovació tecnològica preparat per donar respostes als reptes del present i del futur”.

De la digitalització industrial a la sostenibilitat del mar

L’import dels fons europeus que ha captat GPAINNOVA es dividirà en nou projectes que s’impulsaran fins al 2025 i en què participaran quatre empreses del grup -que col·laboren amb altres companyies i entitats-: Steros GPA Innovative, Seabots, Power Innotech i DryLyte. Entre d’altres, destaquen les iniciatives que impulsen:

  1. Steros GPA Innovative és l’empresa del grup especialitzada en l’acabament de superfícies metàl·liques. Se centrarà en la digitalització industrial i en el desenvolupament de noves solucions basades en la IA i la Internet de les Coses (IoT) per a la creació de processos de producció 5.0 complexos, per exemple a través del projecte Humain, que treballa juntament amb altres companyies.
  2. Seabots (GPA Seabots), la spinoff de GPAINNOVA dedicada a la digitalització i automatització de tasques d’exploració, preservació i restauració del medi aquàtic. Es dedicarà a diversos programes de recerca i innovació en aquest sector, incloent-hi l’impuls de tecnologies immersives i sensorials per a entorns col·laboratius industrials d’inspecció robòtica, com ara el projecte Inmerbot, que han treballat juntament amb el centre tecnològic Leitat. Inmerbot té l’objectiu de desplegar drons per a tasques d'inspecció subaquàtica i coordinar-los amb altres robots.
  3. Power Innotech, l’empresa del grup especialitzada en electrònica de potència d’alt rendiment, és una de les empreses integrants de la iniciativa Future: Fast Forward, que té l’objectiu d’impulsar el vehicle elèctric.
  4. DryLyte, per la seva banda, col·labora també amb Steros GPA Innovative, en un programa centrat en el desenvolupament d’equips i mitjans tecnològics innovadors per a l’acabament de superfícies metàl·liques.

GPAINNOVA és un grup d'empreses tecnològiques fundat a Barcelona el 2013, que també disposa de seus a Sunrise (Florida, Estats Units), Hong Kong i Shenzhen (Xina). Compta amb més de 180 professionals en plantilla, més de 60 distribuïdors i més de 900 clients arreu del món. El grup va tancar 2022 amb una facturació anual rècord de 26 milions d'euros. El 2022, GPAINNOVA va ser seleccionada com una de les Catalonia Exponential Leaders per part d’ACCIÓ, un reconeixement que identifica les empreses més disruptives de Catalunya.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ

1  

Imatges

El secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, a les instal·lacions de GPAINNOVA.

El secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, a les instal·lacions de GPAINNOVA. 3981860