1. El cap de l’Executiu ha inaugurat a Valls el Món Casteller - Museu Casteller de Catalunya


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat aquest vespre a Valls el Món Casteller – Museu Casteller de Catalunya, en un acte en el qual ha posat en valor el que representen els castells. “És una excel·lent oportunitat per tornar a posar de relleu els valors del món casteller del nostre país”, ha remarcat.

El president, durant la seva intervenció en l'acte (fotografia: Arnau Carbonell)
El president, durant la seva intervenció en l'acte (fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/10/22/22/16/ddbdb9d7-7fd3-48ab-a942-ef9948d5a1b8.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":139857}

En l’acte, que s’ha iniciat a la plaça del Blat d’aquest municipi, hi han participat una seixantena de colles castelleres. S’hi ha fet un espectacle de dansa vertical a càrrec de la Companyia Berta Baliu i una actuació de la Muixeranga d’Algemesí. A continuació, Pere Aragonès i la resta d’autoritats han visitat el nou museu.

Pere Aragonès ha agraït a totes les institucions i entitats que han fet possible aquest nou museu que, ha dit, “serà una porta oberta, una oportunitat per fer un reconeixement als castellers i castelleres d’arreu del nostre país, a totes les colles, i fer servir aquest bagatge per projectar-ho cap al futur”.

Per al cap de l’Executiu, els castells “són la millor metàfora del que pot aspirar un país: que tots, des del nostre lloc, fem tot el possible perquè el més petit, la més petita de totes, pugui arribar al més amunt”.