1. L’equip de Sabadell aconsegueix, també, el segon lloc en la categoria de millor equip del Nivell 2
  2. Al World Rescue Challenge d’aquest any hi participaven un total de 35 equips: 274 persones de 17 països d’arreu del món
  3. En la modalitat del World Rescue Trauma Challenge, que comptava amb 30 equips, també hi ha participat un equip dels Bombers de la Generalitat

L’equip de Bombers de la Generalitat, del parc de Sabadell, marxa de Lanzarote amb un balanç molt positiu del World Rescue Challenge (WRC): aconsegueixen la quarta posició de la classificació general i el segon lloc en la categoria de millor equip del Nivell 2. A més, i després de fer-se públics aquest matí els resultats finals, l’equip sanitari ha obtingut també una primera posició i l’equip tècnic la tercera, en la maniobra Nivell 2. En el certamen d’aquest any hi ha participat un total de 35 equips de 17 països d’arreu del món.

Entrega de premis World Rescue Challenge {"name":"2023/10/23/14/55/7323946f-4413-4a3b-bf3e-d5f06789441e.jpg","author":"Àrea d'informació i Comunicació","type":"0","location":"0","weight":159794}

D’altra banda, cal recordar que, en el mundial d’excarceració d’aquest any, cada equip havia de fer 3 maniobres, amb nivell de dificultat diferent i en un temps màxim de 25 minuts per completar el rescat segur i efectiu de les víctimes. La maniobra de Nivell 2, en què l’equip català ha estat el segon millor equip, és una maniobra de complexitat moderada, amb escenaris que podien implicar més d’un vehicle o un vehicle de passatges més gran o complex, i amb dues o tres persones atrapades amb lesions més variades i greus.

Pel que fa a la resta de la classificació general, ha estat encapçalada pels bombers de Lisboa que han aconseguit la primera plaça. L’han seguit un equip de Florida dels Estats Units en segon lloc, i l’equip de Southwales, de la regió de Gal·les, que feia la tercera posició. De fet els bombers portuguesos s’han endut també els premis a millor comandament, millor sanitari i millor equip tècnic.

L’equip dels Bombers de la Generalitat, format bàsicament per bombers provinents del parc de Sabadell, va accedir directament al World Rescue Challenge en guanyar, el passat mes de juny, el XVII Encuentro de Rescate en Accidentes de Tráfico (organitzat per APRAT, la Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico), que es va celebrar a Sevilla. Anteriorment, al mes d’abril, també es va classificar en primera posició en el XVIII Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat que va tenir lloc a les instal·lacions de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). L’equip, integrat per sis bombers, està format per Edgar Farran, com a comandament, Marià Aparicii Arnau Marimon, com a sanitaris, i Gerard Pairó, Marc Prat i Jordi Puyol com a equip tècnic.

Amb els resultats del mundial d’excarceració de Lanzarote, l’equip de Sabadell s’afegeix a l’àmplia trajectòria en competicions en l’àmbit estatal i internacional dels equips de rescat en accidents de trànsit dels Bombers de la Generalitat. Com a fites més destacades, l’any 2011 l'equip de Granollers va quedar tercer de la classificació general del World Rescue Challenge celebrat a Nova Zelandai,el 2012,el mateix equip aconseguia la segona posició a Londres. El 2016, a Curitiba (Brasil), l’equip de bombers del parc de Terrassa aconseguia la tercera posició i el 2019, a La Rochelle (França), l’equip de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord quedava en quart lloc de la classificació general.

World Rescue Trauma Challenge

Bombers de la Generalitat han participat també al mundial de trauma amb un equip format pel caporal Dani Morales i el sanitari del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) Mon Moreno. Pendents encara dels resultats finals, han participat juntament amb 30 equips d’arreu del món.

Tot i el seu format competitiu, el WRC, així com també la resta de trobades i concursos relacionats amb el rescats de víctimes, són el marc ideal per l’intercanvi de coneixements, experiències, tècniques, protocols d’actuació i formació que proven i milloren les habilitats dels participants ja que reprodueixen i reflecteixen escenaris possibles al món real.