Empresa i Treball

La multinacional nord-americana HP crearà fins a 80 nous llocs de treball a Sant Cugat amb l¿obertura d¿un nou centre d¿innovació i disseny

La multinacional nord-americana HP crearà fins a 80 nous llocs de treball a Sant Cugat amb l'obertura d'un nou centre d'innovació i disseny

query_builder   24 octubre 2023 13:39

event_note Nota de premsa

La multinacional nord-americana HP crearà fins a 80 nous llocs de treball a Sant Cugat amb l'obertura d'un nou centre d'innovació i disseny

  1. El conseller Torrent i directius de la companyia han inaugurat les noves instal·lacions aquest dimarts, des d’on es desenvoluparan nous productes i serveis digitals en l’àmbit de la impressió
  2. La companyia ha comptat amb un ajut de 200.000 del Govern mitjançant la línia d’Alt Impacte d’ACCIÓ
  3. HP, que ja compta amb 2.500 treballadors a Sant Cugat, ha ubicat les noves instal·lacions a Catalunya per “l’existència de talent internacional en disseny i el poder d’atracció de Barcelona” i perquè la seu catalana “és una de les més importants de la companyia al món”

La multinacional tecnològica nord-americana HP ha inaugurat aquest dimarts un nou centre d’innovació i disseny a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), un projecte que suposarà la creació de fins a 80 nous llocs de treball. Des de les noves instal·lacions, que la companyia anomena La Masia HP Experience Design Center, HP desenvoluparà nous productes i serveis digitals en l’àmbit de la impressió. Per aquest projecte l’empresa ha comptat amb un ajut del Govern a través d’ACCIÓ -l’agència per a lacompetitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- de 200.000 euros en el marc de la línia d’ajuts d’Alt Impacte.

A l’acte d’inauguració d’aquest dimarts hi han participat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió; la directora general HP Iberia, Inés Bermejo; el director general d’HP Barcelona, Ramon Pastor; i l’alcalde de Sant Cugat del Vallès, Josep M. Vallès, entre d’altres autoritats.

Durant la seva intervenció, el conseller Torrent ha assegurat que “la Masia és un projecte de valor estratègic pel país, perquè genera 80 nous llocs de treball de qualitat, i perquè té un fort potencial per ajudar el teixit empresarial a innovar i trobar noves solucions productives”. Durant la seva intervenció, el responsable d’Empresa i Treball ha destacat que aquest projecte “reforça l’ecosistema innovador del nostre país, l’atracció de talent i l’atractiu de Catalunya per a acollir nous projectes”.

Amb aquesta nou centre, que s’ubica en una masia reformada del segle XIV, la multinacional pretén optimitzar els negocis d’impressió i sistemes personals d’HP i establir un equip de disseny internacional. L’equip, que dissenyarà i desenvoluparà noves experiències digitals, estarà format per perfils professionals en àmbits com UX Designers, Data Scientist, Product Managements o Front end developers, entre d’altres.

En el marc de la inauguració, la directora general d’HP Iberia, Inés Bermejo, ha afirmat que el nou centre La Masia “permet la creació d’un enclavament únic per la cerca de la innovació i estableix les bases per optimitzar encara més les solucions i serveis que duem a terme a HP”. Aquest nou espai s’ubica dins de les instal·lacions del Centre Internacional d’HP a Sant Cugat, on hi treballen actualment 2.500 treballadors i que s’ha consolidat com una de les seus més importants de la multinacional a escala internacional. En aquest sentit, Bermejo ha apuntat que la seu catalana “és un lloc clau per a HP en el naixement, desenvolupament i funcionament de tecnologies que faciliten la vida de les persones, i ho serà encara més amb l'obertura d'aquest nou centre global d'innovació i disseny”.

Segons la companyia, HP ha decidit ubicar el nou centre d’innovació a Catalunya per l’existència de talent internacional en disseny i el poder d’atracció de Barcelona i perquè la seu catalana és una de les més importants de la companyia al món. El director general d’HP Barcelona, Ramon Pastor, ha assegurat que “la rehabilitació d’un espai icònic com La Masia facilita la connexió entre el passat i la tecnologia més avançada desenvolupada per HP i permet que el centre de Barcelona continuï creixent i consolidant-se com un referent, tan nacional com internacionalment”.

Amb seu a Califòrnia (Estats Units) i fundada el 1939, HP compta amb presència a més de 170 països i prop de 60.000 treballadors a escala internacional. Es tracta d’una de les empreses líders al món en els àmbits de la informàtica personal, la impressió, impressió 3D, el treball híbrid o els videojocs, entre d’altres. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha gairebé 1.200 filials d’empreses nord-americanes establertes a Catalunya.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter:@empresacat | @treballcat| @ccamcat

  1. Facebook: Empresa | Treball | CCAM
  2. Linkedin: Empresa | Treball
  3. Youtube: Empresa | Treball

2  

Imatges

El conseller Torrent  durant la inauguració de les noves instal·lacions

El conseller Torrent durant la inauguració de les noves instal·lacions 1404924

Imatge de La Masia HP Experience Design Center

Imatge de La Masia HP Experience Design Center 2875537

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia