El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest migdia a Barcelona el Museu de l’Art Prohibit, el primer al món que exposa obres que han estat censurades, prohibides o retirades d’exhibició


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat aquest migdia, durant la inauguració del Museu de l'Art Prohibit, "el poder transformador extraordinari" que té la cultura, i ha assegurat que "avui apostar per la cultura és apostar per la llibertat".

Ubicat a la casa Garriga Nogués de Barcelona, el Museu de l’Art Prohibit és el primer museu del món dedicat a exposar obres d’art que han estat censurades, prohibides o retirades d’exhibició. L’espai reuneix més de 200 obres, entre pintures, escultures, instal·lacions, audiovisuals, gravats i fotografies, creades per artistes de prestigi internacional, la majoria durant la segona meitat dels segles XX i XXI.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat a Barcelona el Museu de l’Art Prohibit, (Fotografia. Rubén Moreno)
El president Aragonès, a la inauguració a Barcelona el Museu de l’Art Prohibit, (Fotografia. Rubén Moreno)
{"name":"2023/10/24/15/21/fcd54311-b062-481a-8492-c664be93b51e.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":80745}

Aragonès ha afirmat que, "si en algun lloc del món tenia sentit que hi hagués l'únic museu dedicat a la censura i a l'art prohibit, és a Catalunya i a Barcelona". Un país i una ciutat, ha reivindicat, que "han estat sempre baluards de la defensa de la llibertat d'expressió, de la llibertat creativa, de pensament i cultural".

Després de visitar algunes de les peces exposades, el cap de l'Executiu ha destacat que el museu és "un crit a favor de la llibertat" i ha felicitat l'empresari Tatxo Benet, impulsor del museu, per tirar endavant un projecte que "ens interpel·la a tots", especialment pel que fa als "límits de la llibertat d'expressió".