President

Foto de grup

President Aragonès: "Celebrem que la tramitació de l'oficialitat del català a la Unió Europea continuï i no hi hagi cap veto"

query_builder   24 octubre 2023 19:48

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Celebrem que la tramitació de l'oficialitat del català a la Unió Europea continuï i no hi hagi cap veto"

  1. El cap de l’Executiu ha rebut avui als delegats del Govern a l’exterior, els directors de les oficines d’Acció i de l’Institut Ramon Llull
  2. “El desplegament de la xarxa de delegacions a l’exterior ens ha permès tornar a situar Catalunya com un actor global de primer nivell”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha celebrat avui que la tramitació de l’oficialitat del català a la Unió Europea continuï. “Celebrem que la tramitació continuï, que avui el debat segueixi viu i que no hi hagi hagut cap veto a l’avenç del català”.

El president, durant la seva intervenció en l'acte (fotografia: Jordi Bedmar)
El president, durant la seva intervenció en l'acte (fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2023/10/24/19/48/1fef0590-8a16-49ed-b934-bc50bc817907.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":84353}

“Estem davant d’una oportunitat històrica, les portes segueixen obertes i ara cal rematar definitivament aquesta qüestió en les properes setmanes”, ha dit en la trobada amb els delegats i delegades del Govern a l’exterior, els directors i directores de les oficines d’Acció i de l’Institut Ramon Llull, que són a Barcelona per participar en la trobada bianual per coordinar l’acció exterior del Govern. En la trobada també hi han participat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i la de Cultura, Natàlia Garriga.

El president ha defensat que l’oficialitat del català a la Unió Europea és una “qüestió política”, no tècnica ni pressupostària, i que ha de servir per corregir una “anomalia històrica” i perquè la llengua catalana compti amb el reconeixement de les institucions europees.

El cap de l’Executiu ha destacat els esforços que s’estan fent des del Govern per aconseguir aquesta oficialitat del català, com la campanya mediàtica i el contacte que s’ha fet des de la xarxa de delegacions del Govern amb tots els governs de la Unió Europea. En aquest sentit, ha animat als representants de la Generalitat a l’exterior a “continuar generant aliances perquè aquest procés que està en marxa culmini amb èxit”.

“Redoblarem l’ofensiva diplomàtica per defensar la plena oficialitat del català a Europa i també alhora serem el màxim d’exigents amb el Govern de l’Estat a complir els seus compromisos”, ha conclòs.

Fotografia de grup{"name":"2023/10/24/19/51/84f8738c-4ca4-4368-91b4-d78e90fdabb3.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":183609}

Aragonès ha assegurat que la trobada amb tots els representants de la Generalitat a l’exterior il·lustra la potència de l’acció exterior catalana. Ha posat en valor la feina que s’està fent per desplegar aquesta xarxa d’acció exterior del Govern, que compta amb 21 delegacions que cobreixen 72 països del món, la xifra més alta de la història.

Ha recalcat que això és especialment rellevant tenint en compte que fa sis anys l’estat espanyol va intentar acabar amb aquesta xarxa amb l’aplicació del 155. “No hi ha cap altra nació sense estat al món que tingui aquesta potent xarxa de representació internacional”, ha afegit.

Aragonès ha assenyalat que els propers objectius són fer créixer la presència de Catalunya a l’Àsia i l’Àfrica. D’una banda, acabant de posar en marxa les delegacions del Japó i Corea els propers mesos, amb l’horitzó de tenir presència al sud-est asiàtic i el subcontinent indi. I d’altra banda, desplegant les delegacions d’Àfrica Occidental i Meridional, amb la planificació de cobrir també l’Àfrica Oriental els propers mesos.

A més, ha reivindicat la feina de les oficines d’Acció a l’estranger, que els últims 35 anys han donat suport a 26.000 projectes d’internacionalització d’empreses catalanes i que s’han convertit en un “col·laborador indispensable de la internacionalització de l’economia catalana”.

De la mateixa manera, ha agraït a l’Institut Ramon Llull per treballar “per fer arribar la cultura i la llengua catalanes arreu” amb projectes de promoció cultural, de docència, de difusió pels creadors catalans i d’estades a l’estranger per investigadors.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia