1. Esportcat també ha entregat part dels diplomes acreditatius dels 6 milions d’euros en beques per als esportistes del CAR
  2. En una visita al centre d’alt rendiment català, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha compartit la jornada amb esportistes del centre per conèixer el seu dia a dia i els objectius immediats
sge{"name":"2023/10/25/09/29/b146fb66-ec38-467a-aadc-c21c0626afc7.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":80063}

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha fet avui una visita al CAR de Sant Cugat per participar en un jornada de reconeixements i distincions pels esportistes del centre, i refermar, alhora, el compromís del Govern amb l’alt rendiment català i el suport als esportistes en el seu camí cap a l’excel·lència.

Acompanyada del director del CAR, Ramon Terrassa, Anna Caula ha presidit l’acte de penjada de fotos al Hall of fame del CAR, que es fa tradicionalment després de cada edició dels Jocs Olímpics i Paralímpics per homenatjar els esportistes del centre que han guanyat per primera vegada una medalla en la cita més important del calendari internacional.

En aquesta ocasió, el passadís d’honor del centre s’ha actualitzat amb les fotografies de la selecció estatal de waterpolo femení, l’escalador Alberto Ginés, el tennista Pablo Carreño, la nedadora paralímpica Núria Marquès, els nedadors paralímpics Óscar Salguero i Toni Ponce, i l’atleta paralímpic Yassine Ouhdadi, que van pujar al podi als Jocs de Tòquio 2020. Alguns dels esportistes han pogut ser presents en l’acte, acompanyats dels respectius tècnics, com Jordi Valls i Jaume Marcé.

La secretària general ha felicitat els esportistes per "unes medalles que resumeixen anys de feina" al CAR, un centre que "bull d'expertesa i emoció gràcies a la gran família que hi treballa" i que és un exemple de “l’educació 360 graus” que rep tot esportista d’alt rendiment a Catalunya.

Als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 esportistes del CAR van guanyar 3 medalles, gràcies a Alberto Ginés (or), Pablo Carreño (bronze) i selecció femenina de waterpolo (plata), mentre que en els Paralímpics van ser 25 medalles, a través de Yassine Ouhdadi (or), Jordi Morales (bronze), Miguel Luque (plata), Toni Ponce (dues plates), Núria Marquès i Sarai Gascón (una plata i un bronze) i Óscar Salguero (plata), entre d’altres. Alguns dels medallistes en la cita japonesa ja formaven part anteriorment de la galeria fotogràfica per haver fet podi amb anterioritat en altres edicions dels Jocs.

sge{"name":"2023/10/25/09/29/7a164c7c-b06a-410b-9be9-eb5c8ce6c90f.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":81031}

6 milions per les beques Esportcat

Durant l’estada al CAR, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física també ha mantingut una trobada amb esportistes d’alguns dels grups de waterpolo i natació que hi treballen per conèixer el seu dia a dia al centre i els objectius immediats. Hi han estat presents els vicepresidents de la Federació Catalana de Natació, Pere Robert i Alex Amorós, així com el director esportiu de l’ens, Eugeni Ballarín.

Anna Caula ha entregat als esportistes un diploma acreditatiu de la beca que reben per part de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, mitjançant el Consell Català de l’Esport, durant la temporada 2023-2024 per tal que puguin desenvolupar la seva activitat al centre d’alt rendiment. Esportcat destina aquest curs 6 milions d’euros per acompanyar 274 figures del CAR (126 noies i 148 nois), de diversos esports per ajudar-les per a l’obtenció de resultats en les principals competicions. Anna Caula ha refermat l’aposta d’Esportcat per l’alt rendiment català i pel suport als esportistes del centre d’alt rendiment català per tal que arribin a l’excel·lència i continuïn projectant Catalunya com a país esportiu a primera línia mundial.

El CAR, una de les potes de l’univers Esportcat al costat del Consell Català de l’Esport i l’INEFC, és la punta de la piràmide de la tecnificació i l’alt rendiment català en el marc del programa ARC, i acull les grans figures del país en unes instal·lacions que els ofereix una formació integral i les millors condicions d’entrenament i acompanyament amb l’objectiu que puguin assolir els reptes en l’alt nivell.

sge{"name":"2023/10/25/09/30/c6afbb2f-4450-47ca-95e6-88432efe58fa.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":76817}

Actualment, al CAR s’hi entrenen esportistes de 21 federacions. Aquestes dones i homes gaudeixen de d’una beca d’intern/a, mixta o d’entrenament que els permet fer ús de les instal·lacions i gaudir d’allotjament i manutenció, serveis de ciències, medicina i tecnologia (fisioteràpia, fisiologia i nutrició, preparació física, psicologia, investigació, tecnologia i biomecànica) i de formació dual, etc.

A través del programa ARC, del qual formen part 5.333 esportistes catalans, Esportcat destina 10,1 milions d’euros a tots els programes d’alt rendiment i tecnificació i atorga beca a 552 esportistes de diversos nivells de 69 especialitats, que s’entrenen en 8 centres amb el suport de 284 entrenadors.