Delegació a Girona

Comissió Institucional contra els maltractaments a les persones grans de la vegueria de Girona

Primera sessió de la Comissió Institucional contra els maltractaments a les persones grans de la vegueria de Girona

query_builder   25 octubre 2023 15:01

event_note Nota de premsa

Primera sessió de la Comissió Institucional contra els maltractaments a les persones grans de la vegueria de Girona

  1. La delegada del Govern i la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Girona han presidit la trobada
  2. La voluntat d’aquesta comissió institucional és la de desenvolupar un treball de coordinació per poder donar una vida més digna a totes les persones grans

Avui s’ha celebrat la primera reunió de la Comissió Institucional contra els maltractaments a les persones grans de la vegueria de Girona, que ha tingut lloc al Vestíbul Institucional Narcisa de Caramany i Fontdevila de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona.

La trobada ha estat encapçalada per la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, i la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials, Helga Nuell. També hi han participat les direccions dels Serveis Territorials de Salut; Interior; Igualtat i Feminismes; i Justícia, Drets i Memòria; així com representants de la Diputació de Girona; l’Ajuntament de Girona; el subdelegat del Govern espanyol; representants dels ens locals, institucions i col·legis professionals de les comarques gironines.

La delegada del Govern ha agraït l’assistència dels presents i ha explicat la necessitat de crear la primera comissió institucional específica en aquest àmbit, destacant que l’esperança de vida augmenta i creix l’índex d’envelliment de la població. Aquest envelliment progressiu planteja necessitats específiques i fa que hàgim d’afrontar noves situacions amb celeritat, entre elles, malauradament, els maltractaments que pateixen les persones grans en totes les seves formes”.

La delegada del Govern ha ressaltat el compromís del Govern amb el benestar de les persones grans i ha posat de relleu la importància que “les administracions continuem impulsant polítiques de prevenció i millorant els serveis d’atenció social i de salut”. Cañigueral ha destacat que “a Catalunya, i en concret a la vegueria de Girona, som pioners i fa molts anys que s’està treballant en aquesta direcció, malgrat encara queda molt camí per recórrer. Per això som avui aquí”. “S’està fent una molt bona feina a nivell tècnic i és important que ens coordinem i donem una cobertura institucional al grup de treball contra els maltractaments a les persones grans, per continuar millorant” ha reblat la delegada.

Cañigueral també ha afegit que “els maltractaments a les persones grans és una realitat molt invisibilitzada i complexa de gestionar i que, per tant, requereix aquesta col·laboració”.

La voluntat d’aquesta comissió institucional és la de desenvolupar un treball de coordinació entre les diferents administracions, institucions, col·legis professionals i entitats per poder donar una vida més digna a totes les persones grans i erradicar qualsevol tipus de maltractament a les comarques gironines. Així com garantir el desplegament i implantació de tots els protocols contra qualsevol tipus de violència a tot el territori gironí i vetllar per una societat més justa i més igualitària.

1  

Imatges

Comissió Institucional contra els maltractaments a les persones grans de la vegueria de Girona

Comissió Institucional contra els maltractaments a les persones grans de la vegueria de Girona 1027676

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia