Cultura

Estand

Tardor intensa de videojocs i cultura digital a Catalunya

query_builder   26 octubre 2023 11:10

event_note Nota de premsa

Tardor intensa de videojocs i cultura digital a Catalunya

  1. El Departament de Cultura dona suport a festivals, exposicions, espectacles i activitats que posen de manifest el bon estat de la creativitat digital a CatalunyaEstand {"name":"2023/10/26/11/06/2a435a74-7c7f-4c58-bcb8-845f02396380.jpg","author":"Arnau Pascual- Departament de Cultura ","type":"0","location":"0","weight":366148}


Durant els mesos d’octubre a desembre tindran lloc una gran quantitat d’esdeveniments culturals arreu del país que posen la mirada i treballen la creativitat digital. Així, fins a finals d’any, a Catalunya se celebra un ampli ventall d’activitats per descobrir i gaudir de la cultura digital, moltes de les quals reben el suport del Departament de Cultura: fires, xerrades, projeccions, tallers o concerts que posen de manifest el moment d’eclosió que viuen l’ecosistema del videojoc i de l’art digital.

Aquests son algunes dels esdeveniments de creativitat digital més destacats fins a finals d’any:

Pel que fa als esdeveniments del món del videojoc, l’últim trimestre arriba farcit denoves i velles cites imprescindibles dels videojocs a Catalunya: Barcelona acull per primera vegada i fins avui el Global Esportainment Summit 2023, el congrés de l’ecosistema de l’entreteniment dels e-sports. Avui dijous, DeviCat i GameGi convoquen la primera trobada de desenvolupadors de videojocs de les comarques gironines i l’associació ARSGames celebra les 7es Jornades en defensa dels Drets Digitals en els videojocs. Demà, 27 de novembre, Terrassa celebra, impulsat per CITM-UPC i l’Ajuntament de la ciutat, l'Indie Games TRS, el primer congrés de la indústria del videojoc indie. Del 10 al 12 de novembre la Fira Montjuïc rebrà una nova edició de l’UbeatLive, el gran festival dels e-sports i el gaming per a tots els públics, i El Modern de Girona ha programat una GameJam del 17 al 19 del mateix mes.

A finals de novembre hi haurà l’inVideogames Summit, una activitat amb joves per desenvolupar serious games de l’àmbit de la salut. En paral·lel, la comunitat BCN Game Creators segueix programant trobades mensuals a les Cotxeres de Sants de Barcelona, ara, en col·laboració amb l’IndieDevDay, la fira del videojoc independent. A nivell internacional, nou empreses catalanes del sector del videojoc participaran, el 2 i el 3 de novembre, a la fira Game Connection Europe amb un estand de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

De l’1 al 3 de desembre arribarà la segona edició de SAGA, Saló del Gaming, a La Farga de L’Hospitalet. El SAGA creixerà fins al 7.000 metres quadrats, en dies i activitats, amb l'objectiu de posicionar-se com l’esdeveniment de referència dels videojocs en català. Una de les activitats ja confirmades és l’exposició “Nova Pantalla. El videojoc a Catalunya”, impulsada per la Generalitat de Catalunya. A més, el saló comptarà amb un estand del Departament de Cultura, on es farà difusió dels videojocs en català que s’han fet el darrer any.


Digital{"name":"2023/10/26/11/07/9b6a3f4d-72e5-47a8-91b3-0dd33c91774d.jpg","author":"CULTURA","type":"0","location":"0","weight":108135}


Les cites del calendari d’art digital a Catalunya fins al Nadal també son moltes i especialment diverses:

Fins al març del 2024 el CCCB ha programat l’exposició IA: Intel·ligència artificial, una gran mostra sobre la història, el funcionament, les possibilitats creatives i els reptes ètics i legislatius de la intel·ligència artificial avui que arriba de la mà d’un rellevant programa d’activitats paral·leles.

A nivell expositiu, l’ACVIC, Centre d’arts contemporànies de VIC ha programat dues exposicions en el seu I Cicle d’Arts Digitals, una d’elles és la mostra Transitant les escletxes amb Alba G. Corral i Joana Moll i Mónica Rikic. Per la seva banda, el Museu Moco també ofereix la mostra Art digital immersiu: TeamLab,Les Fantômes i Studio Irma i The (New) Future.

De la mà de Kònic Lab arriba del 2 al 10 de novembre l’ECOSS, un minifestival sobre esdeveniments singulars d’arts en viu i cultura digital. El 10 i l’11 de novembre se celebra el MIRA Festival, una cita d'arts digitals i música de referència a Catalunya.

La UPC amb Digitalfems i Elles Music impulsen MusicData UPC, un programa cultural que combinen els directes amb reflexions sobre l'impacte dels algoritmes en la música; les properes sessions son el 16 de novembre i el 29 de novembre en diverses seus de la ciutat de Barcelona.

L’IDEAL, Centre d’Arts Digitals de Barcelona ha engegat Media Server Sessions, un cicle amb les obres digitals més actuals d’artistes locals com Desilence i OnionLab. El mateix espai acollirà MIRA.MOV el cicle de projeccions audiovisuals del Mira Festival, entre d’altres, els dies 23 de novembre i 21 del novembre. El 25 de novembre les persones interessades en cultura digital no s’haurien de perdre el VIBEZ, el primer festival de cultura digital jove.

Per tancar l’exercici l’organització Tech Barcelona organitza el 12 i el 13 de desembre una nova edició de Tech Spirit, una gran festa d’innovació per als professionals d’empreses de base tecnològica i la mateixa setmana, de l’11 al 15, torna el b’ARS, la fira internacional d’arts i efectes especials.

Per al Departament de Cultura, la cultura digital son totes aquelles interseccions possibles entre llenguatges artístics tradicionals i les eines del món digital, que donen com a resultat mutacions innovadores de les formes expressives clàssiques. D’aquesta manera, a través de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, la Generalitat impulsa la innovació per al desenvolupament de la cultura en tots els seus àmbits. Per això, dona suport a algunes de les activitats mencionades a través de la línia d’ajut a esdeveniments de cultura digital que contribueixen a fer de Catalunya un pol creativitat digital.El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia