1. El cap de l’Executiu ha participat en la presentació de la nova plataforma digitals de continguts audiovisuals en català
El president en l'acte de presentació de la plataforma. Fotografia: Arnau Carbonell
El president en l'acte de presentació de la plataforma. Fotografia: Arnau Carbonell
{"name":"2023/10/30/15/53/c32f5be9-7740-4706-8b44-9456228e4825.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":100685}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest matí que la nova plataforma digital de continguts audiovisuals en català 3Cat “és un nou instrument perquè la nostra llengua, la nostra cultura, siguin la porta d'entrada a la cohesió social del nostre país”. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha destacat que, amb les 280.000 hores de contingut que s'ofereixen, el canal donarà accés al català a “nous públics” i també als “nous parlants, gent que ve d’arreu i que troba en els mitjans de comunicació públics una porta oberta a aquest país”.

Durant l’acte de presentació de la plataforma, que ha tingut lloc als estudis de TV3, el president ha felicitat la CCMA per la seva continua transformació i ha remarcat que amb 3Cat "hem tornat a situar els mitjans de comunicació públics del nostre país en les posicions capdavanteres d'Europa i del món".

La plataforma, ha assenyalat Aragonès, "posa al dia tota la creativitat i el grandíssim talent que hi ha al nostre país, expressat a través de l'audiovisual". Un mitjà, ha subratllat, que és també la "porta oberta a la cultura", a la manera com les nacions, les societats, s'expliquen a sí mateixes i s'expliquen al món.

Aragonès saluda la presidenta de la CCMA, Rosa Romà
Aragonès saluda la presidenta de la CCMA, Rosa Romà
{"name":"2023/10/30/15/55/0f4a29d9-ddc4-4b53-85e3-58da28e1ea88.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":125445}

Per aquest motiu, ha defensat que "Catalunya ha de fer una aposta per l'audiovisual, perquè avui és un dels pilars fonamentals de la política cultural al nostre país". I ha recordat que el Govern ja ho ha fet durant aquesta legislatura "multiplicant per 5 les ajudes de suport a la producció cinematogràfica en català o per 12 les ajudes a les sèries en català".

"Avui el català ha de tenir els mateixos recursos, perquè els seus parlants, els ciutadans del nostre país i del conjunt dels territoris amb qui compartim llengua i cultura, tinguin els mateixos drets que els que pertanyen a altres societats de llengües i cultures numèricament molt més grans", ha reblat.