Els grups Leader organitzen i participen aquest mes de novembre en diferents actes, jornades, visites, i reunions per a divulgar i donar a conèixer els projectes que desenvolupen en el marc de les seves estratègies de desenvolupament territorial

FOTO NP ACTES LEADER NOVEMBRE{"name":"2023/10/31/12/40/dad984b2-6279-4206-be98-bb5b31bc5958.png","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":469448}

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya va seleccionar 11 Grups d’Acció Local per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader a Catalunya en el marc del Pla Estratègic de la PAC 2023-2027.

Així, entre les activitats previstes aquest mes, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) participarà en el I Congrés de l’Associació de Dones del Món Rural, que tindrà lloc el 16 de novembre, a Món Sant Benet, a Sant Fruitós del Bages.

Des de l'Associació de Dones del Món Rural s'impulsa el Congrés ‘Dones del món rural com a motor de canvi del sector primari. La gestió hídrica i econòmica com a reptes de futur’, per a reflexionar sobre economia, pagesia, i dones com a motor social.

Durant el Congrés s’entregarà un guardó per a reconèixer la trajectòria d’èxit d’una dona en el món agroalimentari. ARCA forma part del jurat del Premi.

I aquest és el conjunt d’actuacions previstes per a aquest mes de novembre:

Presentació del projecte LIFE_EcoAdapt50

Data i lloc: 7 de novembre. On-line.

Horari: de 9:30h a 11:30h.

Organitza: Associació per a la gestió del programa Leader Ripollès Ges Bisaura

Presentació del projecte ‘LIFE EcoAdapt50, pensat per a l’adaptació al canvi climàtic en el territori (Ripollès, Vall del Ges, i Bisaura). Anirà a càrrec de l’Oficina del Canvi Climàtic i la Diputació de Barcelona, i s’adreça a agents del territori Leader.

Trobada d’obradors compartits

Data i lloc: 9 de novembre. Jorba

Participarà l’ARCA

Trobada de totes les entitats que gestionen obradors agroalimentaris compartits, i que inclourà una visita a l’obrador compartit del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, i una sessió de treball per a obradors de nova creació.

Jornada del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del Departament ‘L’agricultura i la ramaderia regenerativa: tècniques, processos, i experiències’

Data i lloc: 14 de novembre. Can Trona. Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas.

Horari: de 17:30h a 20:00h.

Organitza: Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC)

Jornada que forma part del PATT, i en la que hom coneixerà l’agricultura i ramaderia regenerativa de la mà de Roger Rabés, i es compartirà experiències i processos que s’estan duent a terme. Està adreçada a tècnics de l’administració local, Grups d’Acció Locals, agricultors/agricultores i ramaders/ramaderes, així com a qualsevol persona interessada en el tema.

Més informació:

https://ruralcat.gencat.cat/c/document_library/get_file?uuid=fb411ec0-2323-4839-97bc-6b028e1bf59e&groupId=20181

Presentació del vídeo ‘Vine a viure a un poble’ i entrega del ‘Premi de Murprotec’

Data i lloc: 15 de novembre. Consell Comarcal de la Noguera. Balaguer.

Horari pendent de confirmació.

Organitza: Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord

Presentació del vídeo ‘Vine a viure a un poble’, on apareixen municipis del territori, i lliurament del ‘Premi de Murprotec’ al municipi guanyador.

Congrés de l’Associació de Dones del Món Rural

Dones del món rural com a motor de canvi del sector primari. La gestió hídrica i econòmica com a reptes de futur.

Data i lloc: 16 de novembre. Món Sant Benet. Sant Fruitós del Bages

Com ja s’ha esmentat, hi participarà l’ARCA, i durant el Congrés s’entregarà un guardó per a reconèixer la trajectòria d’èxit d’una dona en el món agroalimentari. Més informació:

https://www.desenvolupamentrural.cat/actualitat/noticies/present-i-futur-de-la-pagesia-catalana-dones-del-mon-rural-com-a-motor-de-canvi-i-la-gestio-hidrica-i-economica-com-a-reptes-de-futur

Com parlar en públic

Data i lloc: 16 de novembre. CEI Balaguer. Balaguer.

Horari: de 9:00h a 14:00h.

Organitza: Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord

Aquesta jornada tècnica comptarà amb la presentació del projecte ‘Emprendedores’, i una sessió informativa dels ajuts Leader, del Tiquet Rural, i del programa ‘Catalunya Emprèn’. Està dirigida a empresaris i empresàries del territori Leader.

Jornada PATT ‘Com ajuda la intel·ligència artificial al CRM d’una empresa rural’

Data i lloc: 16 de novembre. Incubadora d’Empreses Agroalimentàries de Bell-lloc d’Urgell.

Horari: de 19:00h a 21:00h.

Organitza: Associació Leader de Ponent

Com les plataformes d’Intel·ligència Artificial (IA) i el CRM (sigles de Customer Relationship Management) es poden integrar, de forma que es pugui aprofitar tota la potència de la IA en la gestió de clients, oportunitats o accions en un CRM d’una empresa rural. Actualment, els sistemes d’IA permeten integrar-se en diversos sistemes informàtics, com la ofimàtica o les pàgines web, i uns d’aquests sistemes són els CRM empresarials. El CRM permet accedir i gestionar tota la informació relativa als nostres clients o potencials clients, com les oportunitats de venda, activitats amb els clients, pressupostos, postvenda o campanyes de màrqueting, entre moltes coses més. Amb la IA es pot fer que moltes d’aquestes accions, especialment les que s’ha d’automatitzar, es creïn de forma dinàmica, i sense que s’hagi d’intervenir, proposant actuacions amb els clients en funció de la seva activitat.

Aquesta jornada està adreçada a empreses rurals.

Més informació: https://www.leaderponent.cat/jornades-tecniques/

Jornada sobre agricultura regenerativa: concepte, oportunitats, i referents

Data i lloc: 20 de novembre. Falset.

Participarà l’ARCA

Més informació:

https://www.desenvolupamentrural.cat/actualitat/agenda/jornada-sobre-agricultura-regenerativa-concepte-oportunitats-i-referents/2023-11-20

Skills for mountains in transitions

Data i lloc: 21 de novembre. Brussel·les

Horari: 14.30h a 18:00h

Jornada organitzada per l’European association of mountain areas (Euromontana). Hi participarà el Consorci Grup d’Acció Local Alt Urgell – Cerdanya

Durant la jornada, Euromontana donarà la paraula a representants de la Comissió Europea, investigadors, i professionals que debatran polítiques i solucions pràctiques per a atraure els talents necessaris a les zones de muntanya en transició.

Més informació: https://www.euromontana.org/en/events/skills-for-mountains-in-transitions/

Jornada PATT: Habitatge col·laboratiu i empresa col·laborativa de forma integral. Espais compartits. Noves oportunitats per a les masies

Dia i lloc: 23 de novembre. Centre Cívic-Coworking rural de Navata.

Horari: de 17:00h a 20:00h.

Organitza: ADRINOC

En aquesta jornada es parlarà de projectes d’habitatge col·laboratiu en el món rural com a possibilitat per a l’accés a l’habitatge a un preu més assequible, amb accés a la terra, generant comunitat, creant projectes empresarials i cooperatius, i essent part activa en la regeneració del territori, el medi natural, i l’impuls a la cultura.

Està dirigida a tècnics de l’administració local, Grups d’Acció Local, empresaris i empresàries, i qualsevol persona interessada en el tema.

Més informació: nasin@adrinoc.cat.

L’ús dels ramats en la gestió de les finques agràries

Data i lloc: 23 de novembre. Sant Martí de Maldà.

Participarà l’ARCA

Més informació:

https://www.desenvolupamentrural.cat/actualitat/agenda/l2019us-dels-ramats-en-la-gestio-de-les-finques-agraries/2023-11-23

Gestió conjunta de comercialització de productes agroalimentaris

Data i lloc:29 de novembre. Pendent de concretar ubicació.

Horari pendent de concretar.

Organitza: Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord

Aquesta jornada s’adreça a productors i productores agroalimentàries del territori.

Val a dir també que aquest mes des d’ARCA s’impulsa 3 jornades en el marc del ‘Pla Anual de Transferència Tecnològica’ del Departament:

  1. Funcionament i gestió de les sales de manipulació de caça

20 de novembre, a Roquetes.

https://www.desenvolupamentrural.cat/.actualitat/agenda/funcionament-i-gestio-de-les-sales-de-manipulacio-de-caca/2023-11-20

  1. Vols saber en quin estat es troba l’Agenda Rural?

28 de novembre. En línia.

  1. L’habitatge al món rural

29 de novembre, a Puig-reig.

Aquesta jornada està organitzada conjuntament amb l’Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/LEADER_2023_11

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 131887