Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Catorze dones s¿inscriuen al curs d¿ús i manteniment del tractor

Catorze dones s'inscriuen al curs d'ús i manteniment del tractor

query_builder   20 novembre 2023 09:39

event_note Nota de premsa

Catorze dones s'inscriuen al curs d'ús i manteniment del tractor

Aquesta formació, oferta per l’Escola Agrària de Manresa, s’adreça específicament a dones i és impartida per professionals femenines de la mecànica

Un moment del curs
Alumnes del curs d’ús i manteniment del tractor
{"name":"2023/10/31/13/49/a64be5ea-8a06-406a-83ed-69e1195de857.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":568310}

Un total de catorze dones participen al curs exclusiu per a dones sobre l’ús i el manteniment del tractor i els seus arreus que ha començat aquest mes d’octubre a l’Escola Agrària de Manresa del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

El curs neix per donar resposta al fet que en les finques agràries i en les explotacions familiars la maquinària i l’ús dels arreus ha estat tradicionalment un àmbit masculí. Tant és així, que encara ara poques dones s’ocupen de fer les passades amb tractor, canviar els seus arreus o fer les petites reparacions mecàniques que es poden assumir sense haver d’acudir a un taller.

La proposta vol oferir a les alumnes un entorn de confiança i una sensació de seguretat que els permeti expressar sense vergonya els seus dubtes i preguntar i compartir el seu desconeixement o coneixement sobre la matèria. Per fer-ho possible, l’Escola Agrària de Manresa ha cercat professionals femenines de la mecànica per impartir les classes.

Així, quatre dones faran de professores de les cinc sessions que preveu el curs. Seran l’Oasi Permané, tècnica superior d’automoció i mecànica de maquinària agrícola i industrial; Marta Casas, tècnica especialista en treballs forestals i tractorista; Clara Ballarà, ramadera, i Xènia Torras, enginyera agrònoma.

Les classes es fan a la finca can Poc Oli de l’Escola Agrària de Manresa els dissabtes al matí. Van començar el 21 d’octubre i finalitzaran el 25 de novembre.


2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 532589

Foto 2

Foto 2 522262

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia