1. El delegat del Govern insisteix en la importància del Fons per “suplir els 3.000 llocs de treball que es perdran amb el tancament de les centrals nuclears”


El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez.
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez.
{"name":"2023/10/31/17/58/cf9eb37a-d0da-4e14-88bd-ea6e77a67a20.jpg","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":604336}

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha insistit aquest dimarts després de la sessió del Consell de Direcció de l’Administració Territorial del Govern a les Terres de l’Ebre en la importància del Fons de Transició Nuclear per “suplir els 3.000 llocs de treball que es perdran amb el tancament de les centrals nuclears”.


“Amb el Fons de Transició Nuclear, el nostre repte el 2024 és identificar i prioritzar projectes que generen ocupació a les Terres de l’Ebre”, ha valorat el delegat del Govern. “És molt important, com a territori, identificar projectes de les empreses que hi ha al territori que, insisteixo, han de ser les primeres beneficiàries d’aquest Fons, que els ha de permetre créixer i assumir noves inversions”, ha recordat Salvadó, ressaltant que “també és important atreure projectes que puguin venir a les Terres de l’Ebre gràcies al Fons”.


Coincidint amb la reunió de l’òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear, el delegat del Govern ha valorat positivament la incorporació de la figura d’una secretaria tècnica. “És important l’acompanyament i l’assessorament en aquesta missió d’identificar projectes en línia amb les estratègies de desenvolupament territorials i els eixos de la promoció econòmica, la generació d’ocupació i la transició energètica”, assegura Salvadó, que ha demanat “no tornar a trencar l’estabilitat de les lleis que regulen el Fons”. “No hi ha cap dubte de les transferències als ajuntaments, tal com s’ha acordat per l’òrgan de govern i com marca la llei”, ha conclòs.31 octubre 2023