1. Es financen projectes de transferència de coneixement duts a terme per persones innovadores durant estades en institucions d’investigació
  2. Enguany el pressupost de la convocatòria s'ha augmentat un 25%


Ajuts INNOVADORS{"name":"2023/11/03/12/01/68a16b77-6bc5-40d6-b021-de7087067075.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":761806}


El Departament de Recerca i Universitats fomenta la valorització i la transferència de coneixement dels agents del sistema català de recerca amb l'obertura de la convocatòria INNOVADORS, que enguany té un pressupost de 2 milions d'euros. El Govern ha incrementat amb 400.000 euros el pressupost de la darrera convocatòria d'aquests ajuts, en la qual es van presentar 67 propostes i es van finançar 19 projectes d'innovació liderats per 14 institucions d'investigació (universitats, centres de recerca i hospitals).

Els ajuts INNOVADORS es destinen a grups de recerca amb la finalitat de desenvolupar projectes de transferència de coneixement que culminin en la creació d'una empresa derivada (spin-off) i en l'explotació de llicències o de qualsevol altra forma de protecció de propietat intel·lectual i industrial. Cada projecte es finança amb un total de 84.000 euros, un mínim de 60.000 dels quals es destinen a la contractació d'una persona emprenedora durant 18 mesos d'estada al grup de recerca.

Els grups de recerca del sistema universitari català, els centres de recerca i tecnològics, les fundacions hospitalàries i les institucions sense ànim de lucre que tenen la recerca com activitat principal i seu a Catalunya poden presentar propostes per optar a aquests ajuts fins al 20 de novembre.

La convocatòria INNOVADORS forma part del programa Indústria del Coneixement que, promogut des del Departament de Recerca i Universitats, vol impulsar un model econòmic basat en el coneixement, incentivant la transferència dels resultats de la recerca i que té l'objectiu de generar llocs de treball d'alta qualificació.

El programa inclou ajuts en diverses fases del procés de valorització i transferència, per donar suport al desenvolupament d'aquelles activitats que condueixin a convertir el coneixement generat en productes o serveis que millorin la vida de les persones. També dona suport a la captació de talent, incorporant persones que puguin aportar experiència en l'àmbit de la transferència de coneixement als grups de recerca del sistema d'R+D+I de Catalunya.