1. Les conselleres de la Presidència i d’Economia i Hisenda han constatat que la Taula del Tercer Sector Social comparteix amb l’Executiu la necessitat de millorar el finançament del país per incrementar el benestar de la ciutadania, sobretot la que està en una situació de major vulnerabilitat
  2. La trobada s’emmarca en la ronda de reunions que el Govern està fent amb els principals agents econòmics i socials del país
El Govern es reuneix amb la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya
{"name":"2023/11/03/14/03/01c61f0c-34f4-42c3-ba03-e8d9334c0ef4.jpeg","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":4166963}

Les conselleres de Presidència, Laura Vilagrà Pons, i d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, s’han reunit aquest matí al Palau de la Generalitat amb la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya per analitzar la situació econòmica i social del país.

Les dues conselleres els han explicat les línies mestres i els detalls de l’acord que es va arribar ahir en les principals carpetes catalanes que s’han posat sobre la taula en la negociació de la investidura del president del govern espanyol. Els han expressat que el Govern prioritza la carpeta referent al benestar de la ciutadania i que en aquesta hi ha dos temes molt importants pel país que són el finançament i el traspàs de Rodalies.

Ambdues també han destacat que a través de reduir el dèficit fiscal de Catalunya i millorant el finançament es podran disposar de més recursos per incrementar el benestar de la ciutadania a través de polítiques d’habitatge, pobresa infantil, garantia d’ingressos mínims, alimentació, salut mental, atenció integrada sociosanitària i de millora de la Cartera de Serveis Socials.

De cara els pressupostos del 2024, tal com es va fer l’any passat, les conselleres els han traslladat la voluntat de l’Executiu de pactar els comptes amb els agents socials i econòmics més enllà dels partits polítics amb la finalitat de fer un pressupost de país.

La delegació de la Taula del Tercer Sector Social ha estat encapçalada per la seva presidenta, Francina Alsina. En la trobada també hi ha assistit el director general de Coordinació Interdepartamental, Marc Ramentol; el secretari general Territori, Joan Jaume Oms; i el secretari general d'Economia i Hisenda, Josep Maria Vilarrúbia.

La reunió d’aquest matí s’emmarca en la ronda de reunions que el Govern està fent amb els principals agents econòmics i socials del país.

2  

Imatges

Les conselleres Vilagrà i Mas Guix durant la reunió

Les conselleres Vilagrà i Mas Guix durant la reunió 3955383

Reunió amb la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

Reunió amb la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya 4166963