Delegació a les Terres de l'Ebre

La iniciativa 'Vetllades de la Biosfera' s'ha presentat aquest divendres, 3 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional de les Reserves de la Biosfera.

Neix 'Vetllades de la Biosfera', una iniciativa que combina gastronomia, patrimoni i art per promocionar la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre

query_builder   3 novembre 2023 16:13

event_note Nota de premsa

Neix 'Vetllades de la Biosfera', una iniciativa que combina gastronomia, patrimoni i art per promocionar la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre

  1. El departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el departament de Cultura i el COPATE organitzen aquest mes de novembre quatre sopars en espais patrimonials d’interès, amb productes i productors de proximitat i actuacions musicals


La iniciativa 'Vetllades de la Biosfera' s'ha presentat aquest divendres, 3 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional de les Reserves de la Biosfera.
La iniciativa 'Vetllades de la Biosfera' s'ha presentat aquest divendres, 3 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional de les Reserves de la Biosfera.
{"name":"2023/11/03/16/13/412ba345-4bb7-4e69-9d7d-9821f08edc07.jpg","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":1114754}


Combinar gastronomia, patrimoni i art per promocionar la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre és l’objectiu de la iniciativa ‘Vetllades de la Biosfera’, que s’ha presentat aquest divendres coincidint amb el Dia Internacional de les Reserves de la Biosfera.


Impulsada pel departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el departament de Cultura i el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), la iniciativa consisteix en l’organització els dijous del mes de novembre de quatre sopars a les quatre comarques ebrenques i en espais patrimonials d’interès, amb productes i productors de proximitat i actuacions musicals.


‘Vetllades de la Biosfera’ s’inicia el proper dijous, 9 de novembre, al Casino Recreatiu i Instructiu d’Amposta, amb la cuina d’Albert Guzmán i l’actuació musical del grup ‘Aurins’. Continua el dijous 16 a la fàbrica de xocolates CREO de Tortosa, amb el Restaurant El Caçador i l’actuació de ‘Terralta Sessions’. El dijous 23 l’activitat tindrà lloc a Ca Don Joan de Vinebre, amb David Mosseguí del Restaurant Sibarites i l’actuació de Maria Mingorance i Pau Ortiz i, per acabar, el dijous 30 serà al Convent de Sant Salvador d’Horta de Sant Joan amb la cuina de nou del Restaurant Sibarites i el quartet ‘Accent Ensemble’. Els quatre dies se seguirà el mateix format: a les 19.30 h es farà una visita a l’espai patrimonial, a continuació s’iniciarà el sopar amb una degustació de gastronomia i vins acreditats per la marca Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre i, a les postres, s’iniciarà l’actuació musical.


“Gaudirem d’espais, productors, restauradors i actuacions del territori de primera qualitat: vivim en un territori únic, envoltat de dos parcs naturals i amb una gastronomia i uns productes de km 0 excepcionals i ens ho hem de creure i ho hem de fer creure a la gent de les Terres de l’Ebre i a tothom qui ens visita”, ha assegurat el president del COPATE, Ivan Garcia Maigí, que ha marcat la iniciativa com a punt de sortida de “moltes activitats que impulsarem per promocionar la marca Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre”.

La directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre, Victòria Almuni Balada, ha explicat que, a l’hora d’escollir els espais s’ha volgut optar per llocs emblemàtics des del punt de vista patrimonial i arquitectònic, amb exemples d’un local civil, un edifici industrial, arquitectura senyorial i arquitectura religiosa. “Hem volgut combinar espais patrimonials i moment artístic: volem posar damunt la taula la importància del patrimoni, la necessitat de valoritzar-lo i la importància de l’activitat artística que a les Terres de l’Ebre viu un moment emergent”, ha explicat Almuni, que ha posat èmfasi en la importància de la iniciativa com a “exemple de com, a través de diferents àmbits, es pot visualitzar que les Terres de l’Ebre són un espai en molta potencialitat i on cuidem el present, el futur i les tradicions i el passat”.


“La Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre té tres pilars fonamentals: el patrimoni material i immaterial, el producte –som la Reserva amb més varietat d’Europa– i el turisme que pugui valorar el paisatge, el producte i la cultura i a les ‘Vetllades de la Biosfera’ combinem aquests tres pilars perquè la gent visualitzi, tasti i degusti la Reserva de la Biosfera”, ha conclòs el director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez Fernandez.


El preu del sopar és de 30 euros i la meitat de la recaptació es destinarà a l’ONG Metges Solidaris de Catalunya. Les inscripcions ja estan obertes a: https://www.copate.cat/ca/el-consorci/avisos/apuntat-a-les-vetllades-culturals-de-la-biosfera-aquest-mes-de-novembre.


3 novembre 2023El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia