Drets Socials

Imatge d'arxiu

El Govern resol les subvencions per a projectes i entitats socials de la convocatòria ordinària de 2023, que arriben als 38,4 M€

query_builder   7 novembre 2023 15:59

event_note Nota de premsa

El Govern resol les subvencions per a projectes i entitats socials de la convocatòria ordinària de 2023, que arriben als 38,4 M€

  1. L’increment pressupostari respecte a l’any passat ha estat del 21%
  2. Enguany reben finançament 1.906 projectes de l'àmbit d’atenció a la infància, voluntariat, suport a les famílies, gent gran, persones amb discapacitat o sensellarisme
  3. S’han impulsat dues línies de subvencions noves per a projectes experimentals d’atenció social a persones amb discapacitat o amb problemàtica social derivada de conductes addictives, VIH-sida o trastorns de la conducta alimentària

El Departament de Drets Socials ha publicat la resolució d’atorgament definitiu de les subvencions per a projectes i entitats socials corresponents a la convocatòria ordinària (COSPE) d’enguany, que arriben als 38,4 milions d’euros, un 21% més (6,6 M€) que l’any anterior, quan van ser 31,8 M€.

Aquest increment pressupostari ha permès millorar el finançament general i, en particular, impulsar dues línies de subvencions noves per a projectes experimentals d’atenció social a persones amb discapacitat o amb problemàtica social derivada de conductes addictives, VIH-sida o trastorns de la conducta alimentària.

En total, enguany reben finançament 1.906 projectes de l'àmbit d’atenció a la infància, voluntariat, suport a les famílies, gent gran, persones amb discapacitat o sensellarisme.

En concret, se’n beneficien les següents accions:

• Atenció social i educativa adreçada a infants i adolescents en situació de risc social: 90 projectes amb una dotació global de 966.000 euros.

• Programes de caràcter comunitari, voluntariat, enfortiment i promoció i reconeixement del poble gitano: 368 accions amb una dotació de 6.266.000 euros.

• Serveis socials: 400 programes amb una dotació de 9.406.000 euros.

• Suport a les famílies: 192 programes amb una dotació de 2.073.000 euros.

• Actuacions d’accessibilitat i millora de la igualtat d’oportunitats per a persones amb discapacitat: 70 programes amb una dotació de 530.000 euros.

• Atenció a persones sense llar en el procés de recuperació, autonomia personal i vincles socials: 91 programes amb una dotació d'1.680.000 euros.

• Programes innovadors de caràcter preventiu adreçat a evitar l’exclusió social de les persones en situació de pobresa: 88 projectes amb una dotació d’1.409.000 euros.

• Prevenció, suport i lluita contra el maltractament de persones grans i promoció de la gent gran activa: 68 projectes amb una dotació de 181.000 euros.

També s’impulsen dues línies de subvencions noves:

• Projectes d'atenció social de caràcter experimental per a la inserció comunitària de persones amb problemàtica social derivada de conducta addictiva, trastorns de la conducta alimentària o VIH-sida. S’han atorgat 573.000 euros per a 23 accions.

• Projectes d'atenció social de caràcter experimental per a persones amb discapacitat física, intel·lectual o situacions de pluridiscapacitat. S’han atorgat 1.010.000 euros per a 11 accions.

També s’han atorgat subvencions a programes de suport a joves tutelats i extutelats, a l’associacionisme juvenil, a famílies vulnerables i a l’educació en el lleure.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia