Direcció General de Comunicació

El Govern crea la Taula del Centenari de la Ràdio a Catalunya

El Govern crea la Taula del Centenari de la Ràdio a Catalunya

query_builder   7 novembre 2023 14:53

event_note Nota de premsa

El Govern crea la Taula del Centenari de la Ràdio a Catalunya

  1. Coordinarà durant el 2024 les actuacions de la Generalitat i d’entitats públiques i privades al voltant del centenari de les primeres emissions de Ràdio Barcelona

El Govern ha acordat crear la Taula del Centenari de la Ràdio a Catalunya, integrada dins el Departament de la Presidència, que coordinarà al llarg de l’any vinent les actuacions de la Generalitat i d’entitats públiques oprivades relacionades amb la commemoració del centenari de les primeres emissions de Ràdio Barcelona.

Les funcions de la Taula del Centenari de la Ràdio a Catalunya seran promoure el coneixement de la realitat de la ràdio a Catalunya, tant des de la perspectiva històrica com de la seva situació actual i futura; coordinar les activitats de les entitats representades a la Taula en el marc de la commemoració del centenari de la ràdio a Catalunya; impulsar el debat sobre l’evolució de la ràdio a Catalunya a través de col·loquis, seminaris, conferències i altres activitats similars; donar suport a l’elaboració d’estudis i altres publicacions sobre aquestes matèries, i visibilitzar el paper de la ràdio a Catalunya en l’extensió de l’ús social del català.

La presidenta de la Taula del Centenari serà la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la vicepresidència recaurà en el secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Oriol Duran. En seran vocals el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, el secretari de Política Lingüística, el director general de Mitjans de Comunicació, la directora general de Difusió i el degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. També en seran vocals dos representants de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals —com a mínim un en representació de Catalunya Ràdio—, un representant de l’Associació Catalana de Ràdio, un de Ràdio Associació de Catalunya, un del Col·legi de Periodistes de Catalunya, un de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya (FMCLcat), un de la Xarxa de Comunicació Local, i una persona representant de la societat titular de la llicència vinculada històricament amb Ràdio Barcelona.

La Taula del Centenari de la Ràdio a Catalunya es reunirà cada vegada que la convoqui la presidenta a iniciativa pròpia i els seus membres no percebran cap retribució per exercir aquestes funcions.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia