Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa un acord amb les Illes Balears per realitzar-hi una prova pilot de l'ACTIC

El Govern impulsa un acord amb les Illes Balears per realitzar-hi una prova pilot de l'ACTIC

query_builder   9 novembre 2010 13:57

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa un acord amb les Illes Balears per realitzar-hi una prova pilot de l'ACTIC

 
 
  • L’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació avalua coneixements, habilitats i actituds en aquest àmbit
  • S’estableix que la Generalitat proporcionarà els recursos de què disposa per gestionar l’ACTIC i el Govern balear proporcionarà la infraestructura local necessària per fer les proves d’avaluació
 
El Govern ha acordat avui la signatura d’un conveni de col·laboració amb el Govern de les Illes Balears per desplegar l’Acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC) en una prova pilot a les Illes Balears.
 
Aquest acord estableix que la Generalitat proporcionarà els recursos de què disposa per gestionar l’ACTIC, com els servidors, l’aplicació informàtica o el personal de suport. El Govern de les Illes Balears proporcionarà la infraestructura local necessària per fer les proves d’avaluació, com ara els espais físics i el maquinari. El conveni també crea una comissió de seguiment, que s’encarregarà de planificar les proves i optimitzar la col·laboració entre els tècnics de les dues administracions.
 
Les proves ACTIC, impulsades pel Departament de Governació i Administracions Públiques, avaluen les competències digitals de les persones que ho desitgen per poder demostrar les seves capacitats en aquest àmbit. Per competència digital s’entén la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.
 
L’avaluació es realitza a través d’unes proves que consisteixen a respondre en un temps determinat diverses preguntes per tal d’avaluar les competències en tecnologies de la informació i la comunicació.