1. El producte de la cisterna afectada ha estat transvasat a un altre contenidor, un cop que els Bombers de la Generalitat han aturat la fuita i han comprovat que no era apte per al transport

Protecció Civil de la Generalitat ha donat per finalitzada la fase d’Alerta del Pla d'emergències exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) per la fuita de pentà que ha tingut lloc aquesta tarda a la terminal ADIF Granollers - Centre. L’Alerta s’ha donat per tancada un cop que Bombers de la Generalitat han finalitzat les tasques de transvasament de la cisterna afectada a un altre contenidor.

Segons ha informat el telèfon d’emergències 112, a les 16.10 s'ha produït un accident a la terminal de matèries perilloses d'ADIF Granollers, per la fuita de pentà (ONU 1265, perill 33), producte molt inflamable d'un comboi aturat dins la terminal.

Cinc dotacions de Bombers de la Generalitat han aturat la fuita de pentà d'un contenidor de 25 tones. A les 19.15 hores, els Bombers han començat a fer el transvasament del producte a un altre contenidor, ja que el primer ha patit danys i no era apte per al transport. La maniobra de transvasament ha finalitzat a les 19.52 hores.

Al lloc s'han desplaçat també operatius de Mossos d’Esquadra i Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han activat dues unitats preventivament.

L’Ajuntament de Granollers (Protecció Civil) ha informat que s’ha desallotjat la terminal de mercaderies perilloses durant l’incident, però l'estació de passatgers ha continuat la seva activitat amb normalitat.