● Els beneficis es destinaran íntegrament a la Fundació Mossos d'Esquadra. Mitjançant una donació de 5 € el calendari es pot aconseguir a diferents punts d'adquisició distribuïts per tot Catalunya

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, acompanyat del director general de la Policia, Pere Ferrer i Sastre, i el comissari en cap del cos de Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent i Peña, ha encapçalat l'acte de presentació del calendari solidari 2024 de Mossos d'Esquadra que ha tingut lloc al Circuit de Catalunya.

L'edició d'aquest any vol fer un reconeixement als mossos i mosses de Trànsit, any en què es compleix el 25è aniversari de la creació de l’especialitat de trànsit al cos de Mossos així com del Servei Català de Trànsit. El calendari solidari està fet per mossos i mosses, on els agents formen part de totes i cadascuna de les fotografies juntament amb els nens i nens protagonistes.

Durant la seva presentació, el conseller ha agraït la feina feta als Mossos d’Esquadra que en algun moment han format part de la Comissaria General de Mobilitat, a la Fundació del Cos, al Servei Català de Trànsit i als membres de les associacions de víctimes d’accidents de trànsit.

El titular d’Interior ha valorat “la part humana, l’ADN, el compromís, la forma de ser dels Mossos d’Esquadra i la seva vocació de servei i de voler ajudar i acompanyar les víctimes que va més enllà de la capacitat d’empatitzar amb el seu dolor”.

En aquest context, Elena ha recordat que “fa 25 anys, a Catalunya morien 600 persones en accidents de trànsit i ara en moren menys de 200”. “És una nefasta notícia, però és bestial el que s’ha fet i és gràcies a vosaltres” ha insistit.

El conseller també ha garantit que “des del Govern es continuarà treballant, es posaran més recursos i mitjans per garantir drets i llibertats, especialment de la gent que està en situació d’especial vulnerabilitat per acompanyar-los”.

Per la seva banda, el director general de la Policia, Pere Ferrer, ha destacat la bona tasca de la Fundació del Cos de Mossos d'Esquadra i ha recordat que accions solidàries com el calendari de la PGME són necessàries per recolzar les línies d’acció social de la Fundació. "Ens agrada poder col·laborar i contribuir en accions com l'edició del calendari solidari que, a més de realçar la tasca policial, tambéacaben contribuint en el benestar dels mossos i mosses, però també a les seves famílies".

Al seu torn, el comissari en cap del cos de Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha agraït “la feina feta des de la Fundació per crear any rere any, i ja en fan onze, un producte d'una altíssima qualitat sobretot humana.”Sallent ha afirmat que “aquest tipus d'accions ens fan ser més pròxims a la societat que des de la PG-ME servim, i un bon exemple -com es veu al calendari de l'any vinent- són les àrees de trànsit en el patrullatge diari arreu del país.”

Des del principi de la recaptació, s'han sumat desinteressadament al projecte persones i entitats, com ara l'agència creativa Blackstone Barcelona, que ha elaborat el disseny del calendari de manera altruista per quart any consecutiu, o bé l'empresa d'impressions AGPOGRAF.

Els encarregats de realitzar les fotografies han estat quatre agents del Cos de Mossos d'Esquadra juntament amb la presència i col·laboració de la Unitat de Drons i de l'Àrea de Comunicació del cos de Mossos d'Esquadra.

En aquesta edició els beneficis obtinguts aniran destinats íntegrament a la Fundació Mossos d'Esquadra (www.fundaciomossos.cat), que té com a objectiu principal fomentar i difondre la cultura de la prevenció i seguretat, i la protecció social dels membres del cos i els seus familiars.


Recaptació Calendaris solidaris anteriors

La capacitat solidària dels Mossos són els 43.125 euros recaptats en el calendari d’aquest any 2023. Volem donar 8.625 gràcies a cadascuna de les persones que l’han adquirit. En total, tenint en compte les deu edicions anteriors s’han obtingut 584.832€ que s’han destinat a projectes i teràpies adreçades a la millora de la qualitat de vida de persones afectades per la malaltia de l’Alzheimer o del càncer infantil, entre d’altres.1  

Imatges

Foto

Foto 836433