Mossos d'Esquadra

cme

Detinguts quatre homes i una dona que drogaven i estafaven a clients de dos locals de prostitució de Barcelona

query_builder   12 novembre 2023 10:03

event_note Nota de premsa

Detinguts quatre homes i una dona que drogaven i estafaven a clients de dos locals de prostitució de Barcelona

. Atordien els clients dels establiments introduint algun tipus de substància a la beguda o fent-los consumir begudes alcohòliques o substàncies estupefaents de manera compulsiva.

. Quan els clients estaven inconscients utilitzaven les seves targetes de crèdit per fer de forma fraudulenta càrrecs o transferències de quantitats elevades de diners.

. En total van aconseguir estafar 110.000 € a les seves víctimes.

Agents del cos de Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Eixample a Barcelona han detingut quatre homes i una dona com a presumptes autors dels delictes d’estafa bancària, robatori amb violència, agressió sexual i contra la salut pública.

La investigació s’inicia l’any 2022 quan es comencen a rebre denúncies de clients de dos locals de prostitució de la ciutat de Barcelona, que expliquen que han rebut càrrecs o s’han fet transferències d’elevades quantitats de diners dels seus comptes bancaris sense autorització.

En totes les denúncies, nou en total, les víctimes també relaten que les van fer consumir grans quantitats d’alcohol i/o substàncies estupefaents i que en algun moment van perdre la consciència, i que hores més tard comencen a recuperar la memòria del que els ha passat i comproven que en els seus comptes bancaris han patit fortes retirades de diners.

El mètode per obtenir les targetes de les víctimes i fer els càrrecs i transferències fraudulentes consistia en fer prendre grans quantitats d’alcohol i/o substàncies estupefaents als clients de dos prostíbuls ubicats al districte de l’Eixample fins que aquests perdien el coneixement. En aquest moment, treballadors dels dos locals aprofitaven l’atordiment del client per utilitzar la targeta i fer càrrecs fraudulents o anaven a caixers propers i feien retirades físiques de diners. El PIN de la targeta l’havien aconseguit anteriorment fent fer al client algun pagament de les consumicions.

En un dels casos una de les víctimes es va despertar estès al mig del carrer i poc després va tornar a perdre la consciència i va acabar sent traslladat en ambulància a un centre hospitalari. Quan es va tornar a despertar ho va fer ja a l’hospital.

En un altre dels casos algunes de les persones que formaven part d’aquest grup criminal van denunciar una de les víctimes per suposadament no haver pagat serveis sexuals per valor de 30.000€. La transferència que ells mateixos havien fet fraudulentament havia quedat bloquejada i van decidir denunciar-ho davant de la justícia.

Algunes de les víctimes en la seva denúncia van aportar informes mèdics on constaven anàlisis amb resultats positius en substàncies estupefaents i una de les víctimes va denunciar haver estat agredit sexualment per un dels responsables d’aquests locals.

Fruit de les investigacions es va poder comprovar que hi havia un grup de persones, vinculades als dos locals de prostitució, que eren les que rebien les transferències fraudulentes de diners o els càrrecs bancaris, en connivència amb treballadores sexuals d’aquests locals. Van aconseguir estafar 110.000 € en total.

El grup criminal estava format per 10 homes i 4 dones, que acumulen més de 35 antecedents policials entre tots.

El dia 9 de novembre es van fer 2 diligències d’entrada i registre als locals esmentats, en les quals es va detenir 4 homes i una dona pertanyents al grup criminal. De les restants persones implicades s’han donat d’alta quatre ordres de detenció i cinc persones més han estat citades per prestar declaració com a investigades.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 12 de novembre de 2023

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia