Cultura

Rètol

Dos actes organitzats pel TERMCAT apleguen a Barcelona més de dos-cents experts en terminologia de tot Europa

query_builder   14 novembre 2023 09:00

event_note Nota de premsa

Dos actes organitzats pel TERMCAT apleguen a Barcelona més de dos-cents experts en terminologia de tot Europa

  1. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, participa en la inauguració de la Cimera de l’Associació Europea de Terminologia, i el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, en la dels Espais Terminològics


Quadre1{"name":"2023/11/14/08/47/bde8c54a-d9be-4301-b4ed-ccfea8c54f29.jpg","author":"TERMCAT","type":"0","location":"0","weight":98790}


Aquesta setmana el TERMCAT organitza a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans dues trobades especialment rellevants per a tots els interessats en la terminologia.

Per una banda, dijous 16 i divendres 17 de novembre es duu a terme la Cimera de l’Associació Europea de Terminologia (AET), coorganitzada per l’AET i el TERMCAT amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri de Cultura francès, i amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans.

Un centenar d’experts en terminologia de tot l’àmbit europeu s’aplegaran sota el lema “Terminologia: innovació i sostenibilitat”, en unes jornades que seran inaugurades per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; la presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, M. Teresa Cabré, i el president de l’AET, Henrik Nilsson. En el marc de la Cimera de Terminologia també es farà l’acte de lliurament dels premis internacionals que atorga l’AET, i es durà terme la seva assemblea general anual. El TERMCAT forma part del Comitè de Direcció de l’AET i la seva terminòloga Sandra Cuadrado n’ocupa la secretaria tècnica i executiva.

I per una altra banda, el dia abans, dimecres 15 de novembre, es fa la 8a edició dels Espais Terminològics, una jornada de caràcter biennal que organitza el TERMCAT per afavorir el diàleg i l’intercanvi de coneixement en aspectes relacionats amb la pràctica terminològica, i que aquest any reuneix prop de 120 especialistes a l’entorn del tema “Com podem estendre l’ús de la terminologia catalana”,coincidint amb el desplegament del Pacte Nacional per la Llengua que s’impulsa des del Govern. El secretari de Política Lingüística, F. Xavier Vila; la presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, M. Teresa Cabré, i el director del TERMCAT, Jordi Bover, inauguraran aquesta jornada, en què experts de reconegut prestigi de l’àmbit educatiu, professional i tecnològic compartiran les seves idees sobre els recursos i els mecanismes que poden afavorir una presència més gran de la terminologia catalana en tots els àmbits especialitzats.


Quadre 2{"name":"2023/11/14/08/48/d6d3cb84-867e-4783-b428-8b6343cead74.jpg","author":"TERMCAT ","type":"0","location":"0","weight":110840}


El TERMCAT és un consorci de la Secretaria de Política Lingüística adscrit al Departament de Cultura i format per la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que coordina i promou les actuacions terminològiques en llengua catalana.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia