Cultura

Foto

Catalan Films anuncia la selecció de curtmetratges del Shortcat 2024

query_builder   14 novembre 2023 11:08

event_note Nota de premsa

Catalan Films anuncia la selecció de curtmetratges del Shortcat 2024

  1. S'han escollit 6 curtmetratges d'entre les més de 60 produccions presentades

Shortcat, el programa per a la promoció internacional del curtmetratge català de Catalan Films, la marca d’internacionalització de l’audiovisual català del Departament de Cutura, anuncia la selecció dels curtmetratges que formen part de la 17a edició. Els curtmetratges han estat escollits d’entre més de 60 produccions presentades en la convocatòria, deu més que en l’anterior edició.

El programa Shortcat consisteix en la selecció, per part d'un comitè de professionals i experts de la indústria audiovisual internacional, dels millors curtmetratges catalans de l’any, que es presentaran als mercats i festivals internacionals més importants del sector i que serà adreçat especialment a programadors, distribuïdors, compradors, institucions i premsa.

A banda de la promoció i difusió del catàleg, Catalan Films ofereix un servei de distribució, durant un any, fent-se càrrec de la inscripció dels curtmetratges del programa en els principals festivals internacionals, incloent-hi aquells de classe A i del circuit FIAPF (Competitive Specialised Feature Film Festivals) amb els quals Catalan Films té acords establerts.


Talent català i noves mirades

La selecció d’enguany mostra una vegada més el potencial del curtmetratge com a plataforma artística i creativa, i representa la qualitat, el talent, la diversitat visual i de temàtica, l’originalitat i el potencial internacional del nostre cinema.

La memòria històrica, les relacions humanes i les causes socials són alguns dels eixos que vertebren el catàleg de curts catalans d’enguany, que està format per tres ficcions i tres documentals.

Els curtmetratges seleccionats són:

  1. Cantarà l’alosa, de Xavier Montoriol. Producció de Carolina Kuzeluk i Elías Querejeta Zine Eskola.
  2. Cura sana, de Lucía G Romero. Producció d’ESCAC Films.
  3. Els buits, de Sofia Esteve, Marina Freixa Roca, Isa Luengo. Producció de Nocturna Films i Vayolet Films. Distribució de Marvin & Wayne
  4. The Painter’s Room, de Maria Colomer Canyelles. Producció de Boogaloo Films. Distribució de Morethan
  5. Vinguin les feres, de Manuela Matassini. Producció d’Atiende Films.
  6. You Play My Father, de Guillermo Roqués, Javier Marín, Rafa Honrubia. Producció de 15L Films i Two24Media


Jurat divers i internacional

El comitè de selecció del Shortcat 2024ha estat format pels següents professionals de la indústria audiovisual: Caroline Maleville, programadora a Quinzaine des Cinéastes i membre de la Cinematéque Française; Emilia Mazik, cap d’indústria al Kaboom Animation Festival i membre del comitè de selecció de Film Fest Gent i Glasgow Film Festival; Sergio Gomes, coordinador de Competicions i Curtas Pro a Curtas Vila do Conde i director executiu de Porto/Post/Doc; Jorge Ribero, coordinador del catàleg de curts de Galícia/Astúries i del Short Film Corner de Màlaga, i director de programació a Aguilar Film Festival i Elodie Mellado, coordinadora editorial i programadora a Filmin, i programadora al REC Tarragona i al Festival de Cine de las Palmas de Gran Canaria.


El Shortcat i el curtmetratge català

En els últims anys, el curtmetratge català ha estat seleccionat i premiat als festivals més destacats, com Berlinale, Venècia, Semaine de la Critique, Locarno, IDFA, Sundance, Cannes, i guardonat per l’European Film Academy i els Premis Goya.

El programa Shortcat és una referència internacional de la producció del curtmetratge català de qualitat. La marca Shortcat, a més, està consolidada en el mercat global, i està present als esdeveniments més importants en l'àmbit del curtmetratge com el festival i mercat de Clermont-Ferrand o el Short Film Corner del Festival de Cannes. Cineastes de referència en el cinema català contemporani han format part de la selecció al llarg de les 17 edicions del programa, fent evident l’excel·lent projecció del curtmetratge català, i de les creadores i talent que hi ha al darrere: Irene Moray, Ian de la Rosa, Lluís Galter, Clara Roquet, Laura Ferrés, Artur-Pol Camprubí, Miguel López Beraza, Iván Morales, Juanjo Giménez o Neus Ballús, entre d’altres.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia