Acció Exterior i Unió Europea

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes (CRPM)

Serret, des de França: "Necessitem una macroregió mediterrània que faci front a la crisi climàtica"

query_builder   16 novembre 2023 12:53

event_note Nota de premsa

Serret, des de França: "Necessitem una macroregió mediterrània que faci front a la crisi climàtica"

  1. La consellera Meritxell Serret ha viatjat a Saint-Malo per presentar la proposta del Govern per impulsar la macroregió mediterrània
  2. Catalunya lidera la iniciativa, que vol unir governs de totes les ribes per donar resposta als reptes compartits, com l’emergència climàtica
Acció Exterior i Unió Europea{"name":"2023/11/16/15/44/2ecf5324-3bad-431a-ab31-01df94a90a7e.jpg","author":"Acció Exterior i Unió Europea","type":"0","location":"0","weight":115855}

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha intervingut avui en la Comissió Intermediterrània de la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes (CRPM), a Saint-Malo, per explicar els avenços en la creació de la macroregió mediterrània, una iniciativa liderada per Catalunya i la regió Provença-Alps-Costa Blava de França que vol unir governs i altres actors de les dues ribes de la Mediterrània per donar una resposta conjunta a reptes compartits, com l’emergència climàtica.

La cita ha tingut lloc en el marc de la segona assemblea anual de la CRPM i ha coincidit amb la celebració del 50è aniversari de l'organització. Serret ha subratllat els esforços del Govern i de les regions de Provença-Alps-Costa Blava i Calàbria per sumar aliances en aquesta iniciativa, i ha traslladat les prioritats a la resta d’assistents. “Necessitem una macroregió mediterrània que faci front a la crisi climàtica”, i ha explicat que s’ha d’articular a través de la governança multinivell en l’àmbit europeu, nacional, regional i local, així com la societat civil.

La consellera també ha destacat que l’estratègia ha de tenir un enfocament gradual, voluntari i que és una iniciativa oberta a tota la regió mediterrània.“L’estratègia maximitzarà el potencial de les polítiques mediterrànies sense oblidar-se de ningú”, ha dit.

En aquest sentit, Serret ha recordat que el 24 de novembre el Govern ha organitzat a Barcelona la Cimera per a la macroregió mediterrània, un esdeveniment amb representants de diversos governs d’arreu de la Mediterrània amb l’objectiu de consensuar objectius i determinar l'estructura, la composició i els recursos de la futura macroregió.

Conferència de Regions Perifèriques Marítimes

La macroregió mediterrània és un projecte impulsat des de la Comissió Intermediterrània de la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes (CIM-CRPM), formada per unes 40 regions mediterrànies, principalment de la Unió Europea, però també de la riba sud. Catalunya lidera, juntament amb la regió de Provença-Alps-Costa Blava, el grup de treball macroregional, des del qual es promou aquesta iniciativa.

Gràcies a la seva extensa xarxa de contactes dins de les institucions europees i governs nacionals, la CIM-CRPM treballa per garantir que les necessitats i els interessos de les regions membres siguin tingudes en compte en les polítiques amb un impacte territorial.

sequera
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia