Direcció General de Comunicació

Seré president/a

Les escoles tornen al Palau de la Generalitat una dècada després amb el projecte educatiu 'Seré president/a'

query_builder   17 novembre 2023 13:43

event_note Nota de premsa

Les escoles tornen al Palau de la Generalitat una dècada després amb el projecte educatiu 'Seré president/a'

  1. L’alumnat de 5è i 6è de primària podrà participar en un joc de rol per fer de caps del Govern, consellers i portaveus
  2. El projecte els permetrà viure una experiència pràctica de participació democràtica
  3. 70 escoles ja s’han inscrit a l’activitat


Seré president/a{"name":"2023/11/17/13/42/96d6437a-3966-4211-8906-656a5d4d85bc.png","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":82566}

L’alumnat de 5è i 6è de primària de Catalunya podrà visitar el Palau de la Generalitat amb la seva escola. Després d’una dècada, la seu del Govern de Catalunya torna a obrir les portes als centres, que descobriran la institució a través d’un projecte educatiu. Sota el títol “Seré president/a!” es planteja un joc de rol que comença a l’aula i s’acaba desenvolupant al Palau de la Generalitat. Els alumnes podran experimentar la presa de decisions, la negociació, la comunicació i la participació activa en un simulacre de govern al mateix lloc on es dirigeix la política del país. Fins al juny, 70 escoles participaran en aquesta activitat, que es repetirà el curs que ve.

La visita comença explicant al grup els aspectes principals del Palau de la Generalitat en el terreny històric i arquitectònic. A continuació, s’inicia el taller amb la simulació de la presa de possessió del president o presidenta i dels consellers. Tot seguit, es divideix el grup en quatre conselleries i, sota la moderació del secretari o secretària del Govern, es comença una reunió del Govern. Cada conseller o consellera exposa de manera ordenada i breu la mesura que ha pensat sobre la seva temàtica. A la reunió del Govern cal que es prenguin uns quants acords.

Finalment, la persona que fa de portaveu, acompanyada dels quatre consellers, simula una roda de premsa per anunciar els acords del Govern que s’han pres. La resta del grup aprofita l’ocasió per fer preguntes, posant-se a la pell dels periodistes.

Els escolars també recorreran alguns espais emblemàtics del Palau de la Generalitat, com el Pati dels Tarongers, la Sala de Govern, el Pati Gòtic, la Sala de premsa o l’Auditori.

Proposta didàctica

Els continguts que es treballen a la proposta didàctica s’estructuren en quatre punts: què és el Govern i quines funcions té; composició del Govern i com funciona; les conselleries i les seves competències i glossari de conceptes.

Els objectius d’aprenentatge de la proposta són donar a conèixer què és un Govern, qui en forma part i com funciona; fer partícip l’alumnat de com es prenen les decisions i com es comuniquen; familiaritzar-los la importància d’acordar i definir els objectius d’un govern i promoure la participació activa de l’alumnat en la comunitat i fomentar valors democràtics.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia