Juana Dolores tancarà el cicle Focus Talent Jove que ha proposat enguany Palau Robert i pel qual han passat diverses personalitats emergents de l’art i la cultura de casa nostra, com ara Enric Luján, Andrea Motis i Núria Graham.


Juana Dolores és actriu i escriptora. Va cursar estudis d'interpretació a l'Escola d'Art Dramàtic de l'Institut del Teatre i posteriorment va obtenir una llicenciatura en Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona.

Entre les seves obres destacades es troba el monòleg Massa diva per a un moviment assembleari (2021) Com a poeta ha publicat Bijuteria (56è premi de poesia Amadeu Oller, Edicions Galerada, 2020) iRèquiem català. I si una nació desfilant per una catifa vermella (2023).

Juana Dolores no només es dedica a la interpretació i l'escriptura, sinó que també ha dirigit algunes de les seves pròpies obres teatrals. La seva visió artística es reflecteix en peces audiovisuals com "Miss Univers", "Santa Bárbara" i "Limpieza", aquesta última formant part de l'exposició virtual "confinART" de la Fundació Guillem Viladot, on reflexiona sobre els límits entre el vídeo i la poesia.

És una de les impulsores de "Poesia Viral", un projecte artístic en línia amb l'objectiu de polititzar poèticament el malestar derivat de la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19.

Amb aquesta trobada, que serà presentada i conduïda per la periodista Helena Gómez, es donarà per finalitzat el cicle Focus Talent Jove. L’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia a tramesespalaurobert@gencat.cat i fins a completar l’aforament.