Incasòl

Render de la promoció

Comencen les obres d'una promoció d'habitatge de lloguer social de Sant Pere de Ribes

query_builder   21 novembre 2023 09:45

event_note Nota de premsa

Comencen les obres d'una promoció d'habitatge de lloguer social de Sant Pere de Ribes

  1. La promoció de 86 habitatges està situada a la Ronda de la Masia Nova
  2. S’ha dissenyat per atendre els principals requeriments de sostenibilitat i estalvi energètic i obtenir una Certificació d’Eficiència Energètica A
  3. Forma part del programa que està promovent el Govern de la Generalitat per incrementar en 10.000 el parc d’habitatges de lloguer social


L’INCASÒL ha iniciat les obres de construcció d’una nova promoció de 86 habitatges de lloguer social situada a la Ronda de la Masia Nova, en el nucli de Roquetes del municipi de Sant Pere de Ribes. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Romà Infraestructures i Serveis SAU amb un pressupost d’adjudicació de 10,94 M€ i un termini d’execució previst de 24 mesos.

La promoció forma part del programa que està promovent el Govern de la Generalitat per impulsar la incorporació de 10.000 habitatges al parc d’habitatges públics de lloguer social i es finançarà amb el recursos generats per les fiances de lloguer dipositades a l’INCASÒL

Els habitatges es construiran en unes parcel·les cedides per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes a l’INCASÒL situades a la Ronda de la Masia Nova núm. 34-40 i 42-48, cantonada amb el carrer Ball de Gitanes.

Habitatges energèticament sostenibles

La promoció es basa en un projecte dels arquitectes David Martínez Gómez i Juan Valgañón Álvarez que van guanyar el Concurs per a la redacció del projecte i direcció de les obres. Són 2 blocs aïllats, de planta soterrani d’aparcament, planta baixa més 4 plantes pis. Els blocs d’habitatges estan ubicats en posició de ventall i l’espai entre ells forma part de l’espai verd públic del sector. L’accés a cadascun dels blocs es produeix des de la ronda de la Masia Nova, i ambdós s’estructuren amb un nucli de comunicació, amb 2 ascensors i 2 escales que donen servei a través d’una passera exterior a 9 o 10 habitatges per planta segons el bloc. Tots els habitatges tenen doble façana per a afavorir la seva ventilació i estan dotats de terrassa, safareig i estenedor.

Un únic nucli de circulacions per edifici permet organitzar tots els habitatges al llarg d’una passera d’accés tranquil·la i assolellada, que garanteix la il·luminació i ventilació natural creuada de cada un dels habitatges. El projecte preveu un local comercial i plantes soterrani per aparcament.

Els espais interiors de l’habitatge s’articulen en diagonal, són comunicants, sense passadissos i de configuració flexible. Les habitacions, desjerarquitzades, tenen aproximadament la mateixa superfície. Els dos espais exteriors el conformen una gran terrassa i l’espai privatiu de la passarel·la d’accés a l’habitatge. Les superfícies útils dels habitatges oscil·len entre 59,99 i 62,80 m².

La promoció d’habitatges s’organitza en 54 habitatges de 2 dormitoris, amb un programa de sala-menjador-cuina, bany complet, previsió de bany petit i 2 dormitoris dobles i 32 habitatges de 3 dormitoris, amb un programa de sala-menjador-cuina, bany complet, previsió de bany petit, 2 dormitoris dobles i un dormitori senzill addicional.

L’edifici s’ha dissenyat per a obtenir una Certificació d’Eficiència Energètica A, gràcies a les proteccions solars passives de les façanes, els aïllaments previstos, la previsió de producció de calefacció i aigua calenta amb un sistema d'aerotèrmica individual i el sistema de captació d’energia solar fotovoltaica per a cobrir les necessitats dels espais comuns de l’edifici. Una proposta d'habitatges que respon als principals objectius de sostenibilitat i estalvi energètic resolts amb l’estructura, les instal·lacions i el manteniment.





1  

Imatges

Render de la promoció

Render de la promoció 2108356

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 677764

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia