Empresa i Treball

Catalunya i Osaka s¿associen per promoure el turisme de reunions

Catalunya i Osaka s'associen per promoure el turisme de reunions

query_builder   22 novembre 2023 13:30

event_note Nota de premsa

Catalunya i Osaka s'associen per promoure el turisme de reunions

• L’Agència Catalana de Turisme i l’Osaka Convention & Tourism Bureau signen el Memoràndum d’Enteniment que assegura accions de benefici mutu en turisme de reunions per a Catalunya i la prefectura japonesa d’Osaka.

• Aquest acord s’emmarca en un dels objectius fixats al Pla Japó 2020-2023 del Govern de la Generalitat

El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Narcís Ferrer i Ferrer, i el president de l’Osaka Convention & Tourism Bureau (OCTB), Hiroshi Mizohata, han signat a la prefectura japonesa d’Osaka el Memorandum of Understanding (MOU), document que determina compromisos de cooperació i intercanvi en termes de promoció turística entre ambdós territoris.

En aquest sentit, el director de l’Agència ha assegurat que “fruit d’aquest acord, esdevenim socis. Una relació que fomentarà el suport i activarà accions de màrqueting creuat en la promoció turística de les dues destinacions. A més, a través de la signatura del MOU estem establint relacions institucionals en l’àmbit turístic amb el Japó, un dels objectius marcats al Pla Japó 2020-2023 del Govern de la Generalitat”.

L’ACT compta amb una oficina de representació permanent al Japó i, durant dos anys, ha establert vincles amb l’organisme japonès. El MOU serà vigent durant tres anys, en els quals ja s’han definit les línies principals de cooperació. Osaka és considerada una de les millors destinacions en arts i cultura a l’Àsia, molt activa en el turisme de negocis, organització de grans esdeveniments, com l’Osaka EXPO 2025. A més, és una destinació compromesa amb la diversitat, la sostenibilitat i el turisme inclusiu, valors que comparteix amb el model turístic català. Concretament, la col·laboració amb l’OCTB es realitzarà mitjançant el Catalunya Convention Bureau, programa de turisme de negocis de l’Agència Catalana de Turisme. L’acord se centra a impulsar col·laboracions i estimular la innovació en el turisme de reunions, sector que inclou congressos, convencions i exposicions, entre altres.

Per tal d’enfortir les relacions turístiques entre Catalunya i el Japó, l’acte celebrat avui a Osaka suposa l’establiment d’un compromís per a ambdues institucions d’esdevenir socis preferents per desenvolupar accions conjuntes. El president de l’OCTB ha anunciat la seva convicció que el MOU permeti reforçar Osaka com a destinació turística: “Estem molt satisfets d'haver signat aquest partenariat amb Catalunya perquè és important per a nosaltres exposar Osaka com a destinació turística al mercat espanyol. Esperem que aquesta relació duri molt de temps”.

El primer exemple d'aquesta col·laboració tindrà lloc a Barcelona el pròxim 29 de novembre a la fira mundial ‘The Global Meetings & Incentives Exhibition’ (IBTM). L'Osaka Convention & Tourism Bureau realitzarà una presentació on l'Agència Catalana de Turisme farà d'amfitrió. De cara al futur, els pròxims anys 2024 i 2025, gràcies al suport rebut d’Osaka, Catalunya preveu presentar el seu potencial en diferents actes i esdeveniments públics al mercat japonès.

Els forts lligams que uneixen Catalunya i la prefectura d’Osaka

Els dos territoris, que compten amb un alt posicionament en el sector del turisme de reunions, comparteixen similituds tot i estar geogràficament tan allunyats. Tenen una visió compartida per transformar el turisme de negocis en un turisme sostenible, inclusiu i accessible. A més, ambdós territoris tenen un extens teixit industrial, tecnològic i de recerca. Aquests elements plantegen oportunitats per a Catalunya, que és una destinació líder en el sector del turisme de negocis.

Així, l’any 2022 Barcelona va ocupar la primera posició mundial en nombre de congressistes internacionals i la quarta en el total de congressos acollits. Això vol dir que fa més de 20 anys que està entre les cinc primeres destinacions en turisme de reunions. A més, Barcelona té programats més de 80 congressos confirmats fins al 2027. Per aquest motiu, el turisme català buscava un soci ben posicionat en el turisme de negocis.

Missió comercial al Japó i Corea del Sud 

Aquesta signatura d’Enteniment té lloc en el marc d'una missió comercial al Japó i Corea del Sud encapçalada per l'Agència Catalana de Turisme (ACT) on, del 20 al 24 de novembre, un total d’11 empreses catalanes es reuneixen amb els principals operadors turístics d’aquest mercat. L’objectiu d'aquesta acció de comercialització és reforçar el posicionament de Catalunya a Corea del Sud i al Japó, uns mercats que encara estan en fase de recuperació per la pandèmia causada per la covid-19. 

Són dos mercats estratègics per a la destinació Catalunya, ja que contribueixen a la desestacionalització i realitzen una despesa turística superior a la mitjana. D'una banda, la ràtio de concentració estival del Japó és del 28,1% i la del mercat coreà és del 34,8%, per sota de la mitjana de les arribades dels turistes estrangers, que es troba en un 48,2%. D'altra banda, el 2022 el turisme japonès va realitzar una despesa mitjana per turista de 2.951,80 €, un +166% respecte a la mitjana de despesa per persona del turisme estranger a Catalunya. En el cas del turisme coreà, la dinàmica es repeteix, amb una despesa mitjana de 2.854,30 €, un +157% respecte a la despesa mitjana del turisme estranger a Catalunya aquell mateix any. 

Amb aquesta missió comercial l’ACT ofereix una plataforma de comercialització a les empreses participants per reforçar la seva relació amb el sector professional d'aquests mercats, que busca una oferta d’experiències úniques que atregui l’interès dels seus clients.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter: @turismecat| @empresacat
  2. Youtube: https://www.youtube.com/turismecat

2  

Imatges

El director de l'ACT, Narcís Ferrer, i el president de l'Osaka Convention & Tourism Bureau, Hiroshi Mizohata, signen el Memorandum of Understanding a Osaka, Japó.

El director de l'ACT, Narcís Ferrer, i el president de l'Osaka Convention & Tourism Bureau, Hiroshi Mizohata, signen el Memorandum of Understanding a Osaka, Japó. 2900721

El director de l'ACT, Narcís Ferrer, i el president de l'Osaka Convention & Tourism Bureau, Hiroshi Mizohata, davant els mitjans després de signar el  Memorandum of Understanding.

El director de l'ACT, Narcís Ferrer, i el president de l'Osaka Convention & Tourism Bureau, Hiroshi Mizohata, davant els mitjans després de signar el Memorandum of Understanding. 801481

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia