Direcció General de Comunicació

Consellera Laura Vilagrà

El Govern reconeix a Elisabeth Attar Lheure amb el 10è Memorial Cassià Just

query_builder   22 novembre 2023 20:12

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix a Elisabeth Attar Lheure amb el 10è Memorial Cassià Just

  1. La consellera Vilagrà ha entregat el 10è Memorial Cassià Just a la impulsora del diàleg interreligiós, Elisabeth Attar Lheure
Consellera Vilagrà amb la guardonada{"name":"2023/11/22/20/11/51cc1842-774f-4b0f-8b34-37d134510862.jpeg","author":"Presidència","type":"0","location":"0","weight":445511}

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i Pons, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament del 10è Memorial Cassià Just que enguany s’ha atorgat a la impulsora del diàleg interreligiós, Elisabeth Attar Lheure.

El Memorial, que reconeix persones o institucions que han dignificat en la construcció d’un espai comú i de pluralitat d’opcions religioses, ha reconegut a Lheure pel seu compromís a favor del dret a la llibertat de pensament, de consciència, de religió, del diàleg interreligiós i interconviccional.

En l’acte d’entrega del guardó, la consellera Vilagrà ha lloat el compromís de Lheure en el foment “d’una cultura de pau i de drets humans a través del diàleg interreligiós” que ha permès “crear les condicions d’una humanitat compartida viable”. En aquest sentit, Vilagrà ha reiterat el compromís del Govern en la “promoció del diàleg i l’harmonia entre les religions” i ha defensat que “la diversitat de posicions i de maneres de concebre l’espiritualitat i la religió, ens enriqueix com a societat i com a país”.

Vilagrà ha clos la seva intervenció destacant la visió “feminista i femenina” que ha aportat Lheure en un àmbit, com els dels afers religiosos, “on encara hi ha una presència aclaparadora d’homes”.

En el transcurs de l’acte, el director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol, ha assegurat que Lheure “encarna de manera àmplia i fidel els valors que el Memorial vol posar en relleu” com són “la defensa de la llibertat religiosa, el ple exercici dels drets humans i el diàleg interreligiós com a camí de pau”. Armengol, ha reiterat que amb el reconeixement del Govern a Lheure també s’estén a la Comunitat Bahá’í en “la seva lluita per a la llibertat, especialment per la llibertat de les dones”.

En el discurs d’agraïment de la premiada amb el 10è Memorial Cassià Just, Lheure, ha encoratjat a fomentar la “cooperació, la justícia, la llibertat de creences i dels drets humans” perquè “en un món de fake news, de discursos d'odi, de violència, d'injustícies i manipulacions i en un món on l'espiritualitat està menyspreada i desprestigiada, nosaltres hem de ser l’antídot a la falsedat i la calúmnia”.

En l’acte de lliurament del guardó també ha participat el periodista i membre de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, David Casals; i la cantant iraniana, Katy Evoghli, membre de la comunitat bahá'í de Girona i que canta sobre temes de drets humans i pau i cooperació.

Memorial Cassià Just

El guardó, que ret homenatge a l’abat Cassià Just i Riba, ha distingit en anteriors edicions a; el pare Joan Botam, el sacerdot Jean Jacques Pérennès, la Federació Internacional de l’Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura, el cardenal Carlo M. Martini, la germana Teresa Losada, la Comunitat Filipense de l’Escola Nostra Senyora de Lurdes, la Comunitat de Taizé i l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós.

4  

Imatges

10è Memorial Cassià Just_Consellera Vilagrà i guardonada

10è Memorial Cassià Just_Consellera Vilagrà i guardonada 445511

10è Memorial Cassià Just

10è Memorial Cassià Just 396606

10è Memorial Cassià Just_Elisabeth Attar Lheure

10è Memorial Cassià Just_Elisabeth Attar Lheure 294913

10è Memorial Cassià Just_Consellera Vilagrà

10è Memorial Cassià Just_Consellera Vilagrà 298095

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia