1. El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural lliura els premis EMAS Catalunya, una iniciativa que estimula la implantació i millora del sistema europeu de gestió i auditoria ambientals al nostre país


El conseller Marscort, amb representants d'algunes organitzacions premiades.
El conseller Marscort, amb representants d'algunes organitzacions premiades.
{"name":"2023/11/23/14/08/b6735d4c-af22-4d32-aa18-cff6e557610e.jpeg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":273038}

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas, ha fet aquest dijous un “reconeixement a les empreses i organitzacions que voluntàriament volen ser exemplars en comportament ambiental”. Ha estat durant el lliurament dels premis EMAS Catalunya, una iniciativa d'àmbit català que porta a terme el Club EMAS, amb el suport de la Generalitat, com a estímul per a la millora del sistema de gestió ambiental EMAS, sistema de la Unió Europea de gestió i auditoria ambientals.

La col·laboració entre el sector empresarial i l’administració és imprescindible per poder tirar endavant amb èxit les polítiques europees de protecció del medi ambient”, ha explicat el conseller. Els nivells d’exigència són cada vegada mes grans i per tant calen mecanismes voluntaris com l’EMAS.

Aquests premis reconeixen les millors accions dutes a terme per les organitzacions EMAS, segons el veredicte d’un jurat format per persones rellevants del món del medi ambient, de l’empresa, del món acadèmic, de la comunicació i de la societat en general, en quatre categories diferents. Les organitzacions guanyadores d’aquesta edició han estat:

  1. Millor projecte en tàndem: Recaredo-Celler Credo i Museu de Ciències Naturals de Granollers, pels més de 10 anys de treball en tàndem fent el seguiment de papallones diürnes i ratpenats, fruit dels quals van néixer el vi de ratpenat i el vi Volaina.
  2. Millor Declaració Ambiental: Solidança Treball. Accèssit: Museu de la Vida Rural-Fundació Carulla.
  3. Millor implicació de les parts interessades: Majestic Hotel SPA, amb “Green Week 2023”. Accèssit: Institut Català de la Salut, amb “ICS Verds”
  4. Millora del comportament ambiental: Envases Plásticos del Ter (ENPLATER) amb el seu projecte “Ready to REcycle”. Accèssit: B. Braun, amb les actuacions orientades a reduir la seva petjada de carboni.

Durant la celebració, s’ha fet un reconeixement a les organitzacions que porten 10 anys al Registre EMAS de Catalunya, a les que en porten 20 i a les noves organitzacions que s’hi han inscrit.