1. El cap de l’Executiu inaugurarà la delegació del Govern a Seül, la primera que s’obre a Àsia
  2. També mantindrà diverses trobades institucionals i empresarials per reforçar els llaços amb Corea

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat per la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, iniciarà el dilluns 27 de novembre un viatge institucional a la República de Corea de quatre dies per reforçar les relacions institucionals, econòmiques i comercials entre els dos països, i per impulsar la projecció de Catalunya al continent asiàtic.

El viatge tindrà tres pilars principals. D’una banda, el viatge té com a objectiu impulsar l’acció exterior del Govern a Àsia amb la inauguració de la delegació a Corea del Sud com a acte principal. Després de consolidar la presència de Catalunya a Europa i Amèrica, continents que ja estan plenament coberts per la xarxa de delegacions, la següent fase de desplegament institucional de la Generalitat al món passa pel continent asiàtic.

Per tant, el viatge del president a Corea serà el primer pas en aquest impuls a la presència de Catalunya al continent, que tindrà continuïtat amb la visita que farà la consellera Serret al Japó just després de Corea.

Un altre àmbit del programa del viatge serà l’institucional amb diverses reunions amb institucions coreanes per enfortir la relació entre el Govern i l’administració d’aquest país. A més, el viatge tindrà un destacat component econòmic amb diversos contactes empresarials per aprofundir en els llaços econòmics i comercials entre Catalunya i Corea del Sud.

Agenda del viatge

L’agenda del president a Corea començarà el dilluns 27 amb una trobada institucional amb el governador de Gyeonggi, Kim Dong-yeon, la regió més poblada del país i amb qui la Generalitat té un acord de col·laboració des de 1999.

Dilluns també se celebrarà un dels actes més importants del viatge, la inauguració de la delegació del Govern a Corea del Sud. Amb seu a Seül, serà la primera que s’obre a Àsia i en l’acte intervindran el president Aragonès, la consellera Serret i el delegat del Govern a Corea del Sud, Jae Yeok Yoon Kang.

Dimarts 28, el president mantindrà una trobada amb l’alcalde d’Incheon, Yoo Jeong-Bok, la tercera ciutat més gran i un pol econòmic important de Corea, i visitarà Hyosung, una corporació global sud-coreana que té presència a Catalunya des de fa més de 20 anys en diversos sectors. Per la tarda, en un acte a la delegació, el cap de l’Executiu farà una presentació per exposar les potencialitats econòmiques i empresarials que té Catalunya.

El programa del viatge continuarà dimecres 29 a Busan, la segona ciutat del país, on el president Aragonès visitarà el Port, el sisè més important del món. A Busan també visitarà el projecte ECO Delta Smart City de construcció d’una ciutat intel·ligent, i Kwater, l’agència del Govern de la República de Corea encarregada de gestionar l’aigua amb qui abordarà qüestions relacionades amb la sequera.

L’agenda del viatge acabarà dijous amb un seguit de trobades empresarials amb companyies sud-coreanes destacades que tenen interessos compartits amb Catalunya en diversos àmbits, com Lotte Energy Materials, la companyia que farà una inversió a Mont-roig del Camp que podria arribar als 1.200 euros, l’automovilística Hyundai i Naver, que opera el portal de cerca líder de Corea conegut popularment com el ‘Google coreà’. A banda, el president es trobarà amb empresaris catalans del clúster de Moda que aquests dies estaran en una missió empresarial a Corea.