·La jornada se celebrarà el 29 de novembre i aplegarà prop d’un centenar de professionals del sector cultural


El Departament de Cultura organitza, el pròxim 29 de novembre, una Jornada de dinamització del patrimoni cultural a la Catalunya Central amb l’objectiu de crear un punt de trobada entre els diferents sectors al voltant de la dinamització del patrimoni: administracions públiques, empreses i professionals.

El patrimoni cultural és un actiu de promoció i dinamització social i econòmica dels territoris. Arreu trobem experiències ben diverses en què, a partir del patrimoni cultural, es desenvolupen trobades, activitats i festivitats que ajuden a enriquir i desenvolupar els pobles i les ciutats a escala social, cultural i econòmica. És per això que en la jornada s’exposaran algunes experiències d’èxit de dinamització que tenen lloc a Catalunya i altres territoris, les quals aportaran coneixements, idees i estratègies per tal d’incentivar l’impuls de noves iniciatives.

Aquesta jornada s’adreça a tot el sector cultural relacionat amb la dinamització (gestió de patrimoni, programació, producció, tècnics i tècniques de cultura, regidories de cultura i també estudiants de màster de gestió cultural) i és la primera d’un programa de jornades que s’aniran organitzant durant el 2024 a altres delegacions territorials de Catalunya.

La de la Catalunya Central se celebrarà a l’Espai Cultural Fàbrica Vella de Sallent (Bages) i constarà de tres parts: una primera amb una benvinguda institucional a càrrec de la directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, i de l’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, i una xerrada inaugural a càrrec de Xavier Roigé, professor d’antropologia i museologia a la Universitat de Barcelona, qui parlarà de desenvolupament local i sostenibilitat en l’àmbit dels museus. Tot seguit hi haurà dues taules rodones, una amb representants d’institucions i associacions d’arreu de Catalunya com l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Centre del Romànic de la Vall de Boí, l’Ajuntament de Girona i el Festival Tarraco Viva, i una segona amb experiències de dinamització de la Catalunya Central com el Festival Espurnes Barroques, el projecte del Miracle, Konvent i Civitas Cultura. Finament, a la tarda, es compartiran experiències singulars al voltant de la història, dels museus i de la música.

El programa i la inscripció a la jornada es poden consultar al portal web del patrimoni cultural del Departament de Cultura.


1  

Fitxers adjunts

Programa de Jornada de dinamització del Patrimoni Cultural a la Catalunya Central

Programa de Jornada de dinamització del Patrimoni Cultural a la Catalunya Central
PDF | 897711