Empresa i Treball

Torrent en el marc d¿una visita a l¿empresa catalana PAL Robotics

El Govern facilita que les empreses catalanes captin 240 milions d'euros dels fons Next Generation

query_builder   27 novembre 2023 13:04

event_note Nota de premsa

El Govern facilita que les empreses catalanes captin 240 milions d'euros dels fons Next Generation

  1. Es tracta de les empreses que han rebut el suport de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ, posada en marxa fa dos anys per facilitar l’accés del teixit productiu a aquests fons
  2. Ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, en el marc d’una visita a l’empresa catalana PAL Robotics, que ha captat 1,5 milions d’euros de fons Next Generation
  3. Des de la seva obertura fa dos anys, 2.000 empreses catalanes han passat per l’Oficina Next Generation

Les empreses catalanes que han rebut el suport de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- han captat 240 milions d’euros dels fons Next Generation en convocatòries de concurrència competitiva a escala estatal. Des de la seva obertura fa dos anys, aquesta oficina ha assessorat 2.000 empreses catalanes.

Ho ha anunciat aquest dilluns el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, en el marc d’una visita a l’empresa catalana PAL Robotics, que ha accedit a 1,5 milions d’euros de fons Next Generation. El titular d’Empresa i Treball ha subratllat que aquests ajuts “són una de les grans palanques històriques per impulsar la transformació del model productiu de Catalunya, adaptar-lo als reptes del present i del futur, i fer-lo més resilient i sostenible”. En aquest sentit, Torrent ha destacat la “importància estratègica de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ: el nostre principal objectiu era que els fons europeusno es quedessin en determinades capes sinó que drenessin fins la pime, que és la protagonista fonamental de l'estructura empresarial del nostre país”. A l’acte també hi han participat el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero, i el responsable de l’Oficina Next Generation, Xavier Elizondo.

Impuls a la robòtica catalana

En el marc de la visita, el director general de PAL Robotics, Francesco Ferro, ha anunciat que la companyia ha accedit a 1,5 milions d’euros de fons Next Generation i que preveuen captar 2 milions d’euros addicionals els pròxims dos anys. L’empresa catalana -fundada el 2004 a Barcelona i dedicada a la creació de productes i serveis de robòtica aplicada- està destinant aquests recursos al desenvolupament de noves plataformes robòtiques col·laboratives en els àmbits de la indústria i la salut.

Segons Ferro,“aquest tipus d’ajuts ens serveixen per fomentar la inversió de projectes d’alt contingut tecnològic disruptiu, com el robot TIAGo Pro, el nostre manipulador mòbil més avançat, que representa una revolució pel teixit industrial productiu”. El director general ha subratllat que “els serveis de suport d’ACCIÓ són una eina molt important per accedir als fons de Next Generation, que ens permeten continuar sent líders mundials en robòtica de servei des de Catalunya”. En aquest sentit, ha explicat que “gràcies a aquest suport, creem nous llocs de treball i seguim avançant en la nostra missió que vam començar fa 20 anys: millorar la qualitat de vida de les persones amb l’ús de robots col·laboratius en el nostre dia a dia”.

Des del 2021 PAL Robotics ha augmentat un 50% el seus llocs de treball, bona part dels quals gràcies als fons Next Generation. Actualment compta amb una plantilla de 100 treballadors, un 70% dels quals enginyers. La companyia catalana té ubicades la seu a Barcelona, on dissenya i fabrica totes les plataformes robòtiques, que compta amb una superfície de gairebé 3.000m2 distribuïts entre l’àrea de producció, les oficines i el magatzem. Es tracta d’una companyia fortament internacionalitzada, ja que exporta més del 90% del seu volum de vendes.

Suport per accedir als fons Next Generation

Des de la seva obertura a finals del 2021, pràcticament 1 de cada 4 empreses catalanes que han passat per l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ (un 23% total) han accedit a aquests fons, un 90% de les quals són pimes. De fet, el 87% de les companyies que han rebut el suport d’aquesta oficina s’han acabat presentant a més convocatòries de les que tenien previstes inicialment.

Sectorialment, les empreses que han rebut l’assessorament d’ACCIÓ són majoritàriament dels àmbits dels sistemes industrials (35%), la mobilitat sostenible, (22%), R+D (11%) i el sector sanitari (7,2%). La majoria d’empreses assessorades estan ubicades al Barcelonès (48,7%), al Vallès Occidental (17%), al Baix Llobregat (8,2%) i al Vallès Oriental (5%).

A més, actualment hi ha 6.000 inscrits al servei d’alertes personalitzades per conèixer les convocatòries que més s’adapten als seus projectes empresarials. També destaca el fet que s’han registrat més de 9.000 participants a les sessions organitzades per ACCIÓ per conèixer com accedir als fons Next Generation EU.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter:@empresacat
  2. Linkedin: Empresa | Treball
  3. Youtube: Empresa | Treball

5  

Imatges

El conseller Torrent en el marc d'una visita a l'empresa catalana PAL Robotics

El conseller Torrent en el marc d'una visita a l'empresa catalana PAL Robotics 952999

El conseller d'Empresa i Treball en la visita

El conseller d'Empresa i Treball en la visita 82685

El conseller Torrent en el marc  de la reunió amb l'empresa PAL Robotics

El conseller Torrent en el marc de la reunió amb l'empresa PAL Robotics 982915

El conseller Torrent durant la visita

El conseller Torrent durant la visita 55402

El conseller Torrent en l'atenció als mitjans de comunicació

El conseller Torrent en l'atenció als mitjans de comunicació 733958

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia