Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Imatge de la reunió d'avui de la Taula Agrària

Acció Climàtica acorda un quart paquet d'ajuts de 20 milions d'euros per al sector de la vinya

query_builder   27 novembre 2023 18:37

event_note Nota de premsa

Acció Climàtica acorda un quart paquet d'ajuts de 20 milions d'euros per al sector de la vinya

Moment avui de la Taula Agrària{"name":"2023/11/27/18/34/9ad0162a-36aa-4a23-9c02-f1d06e2c002f.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":318678}
  1. L’acord, que s’ha subscrit avui als serveis centrals del Departament, es concreta amb un ajut de 450 euros per hectàrea fins a un màxim de 40 hectàrees per a agricultors professionals, i de 20 hectàrees per a la resta
  2. El Govern haurà destinat en total gairebé 160 milions d’euros amb l’objectiu a ajudar al sector primari

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha acordat amb el sector a través de la Taula Agrària el quart paquet d’ajuts que està dotat amb 20 milions d’euros destinats a la vinya amb l’objectiu de pal·liar els efectes que està causant la sequera al camp de Catalunya.

L’acord, que s’ha subscrit avui als serveis centrals del Departament, es concreta amb un ajut de450 euros por hectàrea de vinya fins a una màxim de 40 hectàrees para agricultors professionals, i de 20 hectàrees per a la resta. I quedaran excloses aquelles explotacions que superin els 8.000 quilos per hectàrea de producció. Aquesta línia d’ajuts comptarà amb una pressupost de 20 milions d’euros.

En total, per tant, el Departament haurà destinat gairebé 160 milions d’euros amb l’objectiu a ajudar al sector primari a fer front a les despeses derivades de la sequera.

Seguiment i recolzament

El Departament d’Acció Climàtica ha treballat conjuntament amb les agrupacions agràries tots els paquets d’ajuts per ajudar al sector a minimitzar l‘impacte econòmic que ha suposat la manca d’aigua durant aquesta campanya a causa de la sequera. Des del principi s’ha fet un seguiment acurat i setmanal mitjançant una xarxa formada per les oficines comarcals i els serveis territorials del Departament per conèixer les afectacions reals que ha tingut la sequera sobre el sector agrari de Catalunya.


2  

Imatges

Moment avui de la Taula Agrària

Moment avui de la Taula Agrària 318678

Imatge de la reunió d'avui de la Taula Agrària

Imatge de la reunió d'avui de la Taula Agrària 297577

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia