President

El president, durant la conferencia (fotografia: Arnau Carbonell)

President Aragonès: "Els actius que tenim de recerca, talent i l'estructura de la nostra economia fan que Catalunya sigui una de les economies més competitives d'Europa"

query_builder   28 novembre 2023 13:35

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Els actius que tenim de recerca, talent i l'estructura de la nostra economia fan que Catalunya sigui una de les economies més competitives d'Europa"

  1. El cap de l’Executiu pronuncia a Seül la conferència ‘Catalunya, sempre endavant’ per exposar les potencialitats de Catalunya davant el món empresarial de la República de Corea
  2. Aquesta serà la primera d’una sèrie de presentacions que farà el president en diversos indrets del món per presentar l’atractiu econòmic i empresarial de Catalunya


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha pronunciat avui durant el seu viatge institucional a la República de Corea la conferència ‘Catalunya, sempre endavant’ per exposar les potencialitats econòmiques i empresarials a diversos actors econòmics rellevants de Corea.

El president, durant la conferencia (fotografia: Arnau Carbonell)
El president, durant la conferencia (fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/11/28/12/05/1f309755-fa32-47ce-8cb8-62cb5f5fe42b.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":100377}

Durant la presentació, que ha fet en anglès a la delegació del Govern a Seül, el president ha destacat que “els actius que tenim relacionats amb la recerca, el talent i l’estructura de la nostra economia, fan que la nostra economia sigui una de les més competitives d’Europa”.

Aragonès ha subratllat els atractius que té Catalunya per les empreses estrangeres, amb infraestructures com l’Aeroport de Barcelona-El Prat i els ports de Barcelona i Tarragona, i ha posat en relleu el gran nombre de companyies internacionals que ja tenen hi presència i que les exportacions representen el 35% de l’economia catalana. “Som una economia internacional oberta al món, innovadora i amb un bon nivell de treballadors”, ha afegit.

També ha posat en valor el sistema de recerca i de coneixement que té Catalunya, especialment en el sector de la salut i les ciències de la vida, un àmbit rellevant en l’economia sud-coreana. “Catalunya està entre els millors països en termes de recerca científica”, i ha afirmat que en els últims 30 anys Catalunya ha enfocat la seva recerca a la salut i el benestar de la ciutadania. “Per això, el nostre ecosistema de salut i les ciències de la vida és una de les nostres joies de la corona”.

El president, en un moment de la seva intervenció (fotografia: Arnau Carbonell)
El president, en un moment de la seva intervenció (fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/11/28/12/12/ebc98989-e9b4-4661-8116-76c650a4f728.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":"105108"}

Per il·lustrar el potencial en l’àmbit de la recerca i la innovació i el que s’està treballant per la Catalunya del futur, el cap de l’Executiu ha presentat 12 projectes estratègics que hi ha en marxa a Catalunya per crear nous centres d’innovació i de recerca, que compten amb finançament públic i que poden ser una oportunitat per empreses estrangeres “que vulguin formar part d’aquests projectes i treure profit de la recerca científica que s’hi desenvolupa”.

Així, ha explicat el nou Institut de Ciència i Tecnologia BiomedBist, el Sincrotró Alba II, l’edifici UNICAS vinculat a l’Hospital Sant Joan de Déu, el projecte Innofab relacionat amb la indústria dels semiconductors, el nou Hospital Clínic de Barcelona, el supercomputador Mare Nostrum 6 del Barcelona Supercomputing Center, el Centre d’Investigació per la Descarbonització, la Vall Quàntica, el Barcelona Center for Applied Neurosciences, el Centre de Teràpies Avançades, el nou telescopi de l’obsrevatori de Montsec i el projecte del nou hospital de Girona del Campus de Salut.

A l’acte han assistit agències especialitzades en la captació d’inversions, com la coreana Kotra centrada en empreses sud-coreanes, o Wego, una organització internacional amb més de 200 agents arreu del món. També hi han assistit membres de l’agència pública Korean Development Institute i de la Korea Pharmaceutical Trader Association, així com cambres de comerç de diversos països, representants del departament d’Economia del Govern de Seül i algunes empreses de l’àmbit energètic i logístic.

Ronda de presentacions econòmiques al món

Aquesta presentació ha estat el tret de sortida d’una ronda de conferències d’aquest tipus que el president farà en diversos indrets del món. La voluntat és presentar a l’exterior l’atractiu econòmic i empresarial que té Catalunya amb l’objectiu d’enfortir els llaços comercials amb països estratègics amb qui hi ha interessos compartits.

A partir d’ara, el cap de l’Executiu aprofitarà alguns dels seus viatges internacionals per fer presentacions d’aquest tipus davant d’agents econòmics i empresarials rellevants de cada país. En cada una d’aquestes conferències, posarà en valor les potencialitats que té Catalunya pels interessos i els sectors estratègics del país o la regió a qui es dirigeixi. Per exemple, a la República de Corea el president s’ha centrat especialment en l’àmbit de la tecnologia, la innovació i la recerca, i en el sector de la salut i les ciències de la vida.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia